Foto:: Vanja Keser/ STARSPORT) Milorad Kosanovic

Milorad Kosanović nije više trener Radničkog iz Niša. Iskusni strateg šokirao je takvom odlukom posle pobede nad Čukaričkim (2:0), u meču u kojem mu je bilo zabranjeno da vodi svoj tim.

Sada već bivši trener Nišlija obrazložio je razlog za odlazak, a osim fudbalskih stvari i svega onog što je vezano za teren i rad s igračima, dodao je da je i te kako bilo još povoda za rastanak.

„Žalba mi nije usvojena. Još četiri utakmice ne mogu da vodim Radnički, ne mogu da sedim na klupi, ne mogu apsolutno ništa. Ima tu nekih stvari od kojih mnoge nisu u redu i nisu korektne. Poštenije je da se sklonim i da ne smetam nikome. Umorio sam se od tih gluposti i tih ljudi koji misle da mogu sve, a ne znaju ništa. A imam i nekih poslova kući“, rekao je Kosanović za Južne vesti.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači Radničkog bili su zatečeni Kosanovićevim činom, pre svega što su Nišlije dobro pozicionirane na tabeli Superlige, gde zauzimaju šesto mesto sa 36 bodova. Takođe, u prolećnom delu ostvarili su dve pobede u isto toliko mečeva.

„Radnički je ušao u sigurnu zonu, igra plej-of sigurno, a ima i mogućnost da u preostlaih petnaestak utakmica izbori plasman u Evropu. Pa zašto bih ja da smetam?! Za mene je čistije da ja to lepo ostavim na miru u ovom momentu. Imaju vremena svi da razmisle i da gledaju šta će da urade, a ja im naravno želim sve najbolje. U Nišu sam proveo lepih šest meseci i guramo mi to dobro, bez obzira na to što smo promenili gotovo ceo tim“, podvukao je iskusni Milorad Kosanović.

Podsetimo, Kosanovića je suspendovala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije još u decembru mesecu nakon svađe sa Igorom Bondžulićem, trenerom Javora. Njih dvojica su na konferenciji za mediji ušli u verbalni sukob i pale su teške reči posle pobede Radničkog nad Ivanjičanima (7:0). Obojica su dobila tromesečnu suspenziju koju uveliko odrađuju.