Foto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Olimpik Marselj pobedio je u sredu ekipu Monpeljea sa 3:1, a utakmicu je obeležio srpski reprezentativac Nemanja Radonjić koji je postigao svoj prvi gol u tekućoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Radonjić od početka sezone još uvek nije uspeo da odgra svih 90 minuta za ekipu Andrea Viljaša-Boaša, ali je u svom osmom nastupu u ligi upisao prvi gol u sezoni.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde imao je i povredu butine tokom novembra i decembra zbog čega je propustio četiri utakmice u Ligi 1.

Činilo se da je odluka portugalskog trenera da Radonjić krene od prvog minuta bila prilično iznenađujuća, ako ni za koga drugog, onda za defanzivce Monpeljea.

„Očekivali smo da će meč početi Dimitri Paje. Radonjić je igrač koji koristi svoju brzinu i fizički nas je potpuno izmorio“, rekao je štoper Monpeljea Danijel Kongre koji je bio krivac za vodeći gol Marselja.

Viljaš-Boaš je Radonjića zamenio u 73. minutu, a umesto njega ušao je iskusni Paje koji je samo sedam minuta kasnije doneo vođstvo od 2:1, pre nego što je još jedan rezervista, Valeri Žermen u 84. minutu postavi konačan rezultat.

Paje nije bio oduševljen što je bio zamena i to je pokazao gestikulacijom nakon postignutog gola.

„Ovaj put smo želeli da krenemo sa Radonjićem, nema ničeg ozbiljnog u vezi sa Pajeom. Bio je malo ljut jer je važan igrač i za njega ovakva odluka nije bila laka, ali je ušao u dobrom raspoloženju i postigao gol. Ja sam ovde da mu pomognem“, rekao je Viljaš-Boaš.

Marselj posle 18 kola u Ligi 1 ima 31 bod i nalazi se na petom mestu, sa dve utakmice manje od vodećeg Liona koji je do sada sakupio 39 bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram