Bogdan Stamenković i Milan Makarić (athiva) Foto: Starsport

Partizan i Crvena zvezda vode veliku bitku za šampiona Srbije koja podseća na holivudski triler, a Oskara za sporednu ulogu mogao bi da dobije Radnik iz Surdulice.

Upravo je ekipa sa juga Srbije napravila razliku između večitih rivala na tabeli Superlige.

Pobeda u Surdilici i remi na stadionu „Rajko Mitić“ zadali su teške udarce zvaničnom šampionu Srbije koje bi u konačnom zbiru mogle skupo da ga koštaju.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je start sezone i remi Zvezde u meču protiv Vojvodine nagovestio da ovaj šampionat neće biti jednosmerna ulica kao prethodnih nekoliko sezona, malo ko je mogao da predvidi, da će razliku na tabeli predstavljati mečevi protiv Radnika.

Kada je 27. oktobra Radnik na svom terenu srušio Crvenu zvezdu i naneo joj jedini poraz u ovoj sezoni, cela Srbija je ostala u šoku.

„Iskreno, vidim da je baš odjeknulo. Čak mi se iz novinarskog ugla čini i previše. Ali takvo je stanje u našem fudbalu, da je svaki poraz Zvezde i Partizana čudo. Moramo da se pomirimo sa time, mada ne bi trebalo da bude tako. Nažalost je tako, ali mogu i oni da imaju dan kada nisu na vrhunskom nivou i vrhuncu motivacije. To je čudo i tako ispada, da moramo meč da opisujemo kao čudo“, rekao je tada za Nova.rs Dušan Đorđević, trener ekipe iz Surdulice.

Malo ko je verovao da tim koji se nalazi u donjem delu tabele i koji sa tim trijumfom ima ukupno četiri pobede u prvenstvu može da ponovi podvig i ponovo iznenandi ekipu Dejana Stankovića, naročito u Beogradu.

Pogotovo ako se u obzir uzme razvoj događaja na samom meču.

Dva penala, gomila šansi, i stalni napadi najavljivali su potencijalnu katastrofu Surduličana, ali kada je Zvezda završila neverovatnu seriju promašaja, usledio je muk na stadionu.

Radnik je postigao gol kojim je Crvena zvezda ostala bez nova dva boda i na taj način omogućila Partizanu da sa bar pet bodova viša dočeka zimsku pauzu.

„Pokušavaš da rizikom ugroziš protivnika, da ne kažeš samo – e ja sam stao nazad i čekam da me nokautirate. Pokazali smo da i mi pretimo nečim. Mogla je i utakmica da ode u drugom smeru, da oni daju drugi penal, pa da i ne pričamo o svemu tome“, rekao je za Nova.rs dan posle nove senzacije trener Dušan Đorđević.

Dva ovogodišnja rezultata Radnika protiv Zvezde još više iznenađuju ako se uzme u obzir da su u 15 prethodnih duela crveno-bei bili bolji svih 15 puta uz gol razliku 56:7, a Surduličani su tek u šestom međusobnom duelu uspeli da postignu gol.

Nije Radniku to uspelo u jedinom meču protiv Partizana ove sezone, jer je u Humskoj bilo 2:0 za lidera na tabeli koji je golovima Jojića i Gomeša izbegao sudbinu Zvezde.

Zato ih u martu čeka druga prilika u Surdulici da možda vrate Zvezdi ono što su im uzeli, iako heroj remija u Beogradu ima drugačije želje.

„Otkad znam za sebe, moj otac i moj deda su navijači Partizana. Išao sam i na utakmice Partizana kao klinac, sve dok nisam otišao u Suboticu da živim sam i igram tamo. Uvek kad mogu, odem na utakmicu, tako da kad god mogu, odem i sada. I biće mi još draže ako moj gol doprinese tome da Partizan osvoji titulu. Tad bi mi bilo još draže“, rekao je Bogdan Stamenković za naš portal.

Kako god se završilo na kraju prvenstva, uloga Radnika u ovom trenutku u obračunu za titulu je ono što razdvaja dva glavna pretenda, a Surduličanima ostaje da na krilima ovih rezultata pokušaju da se iskobeljaju iz donjeg dela tabele i na proleće obezbede bar miran opstanak.

BONUS VIDEO  Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar