Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u Nišu 2:1, u meču 16. kolo Superlige Srbije na stadionu "Čair".

Zvezda je bila nešto bolja u polju, na golu je blistao golman Radničkog Dragan Rosić i on je najviše zaslužan za dramatičnu završnicu i umalo za kiks šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Rosić je odbranio nekoliko opasnih šuteva Zvezde, a kad se tome doda i intervencija Bazila Jamkama koji je ispucao loptu sa gol-linije, te činjenica da je Radnički više od pola sata bio s igračem manje i da je tako dao gol…

Nišlije su i ovako napravile podvig, iako su poražene u meču produženom čitavih osam minuta. Aleksandar Pešić je bio junak svog tima jer je dao dva gola.

Ovaj drugi je posebno bio važan, jer je njegov tim posle primljenog značajno pao u kreaciji i igri, a Radnički je zaslužio bar bod, jer je meč na kraju završio sa dva igrača manje.

Prvo poluvreme Radničkog i Zvezde bilo je jedno od najboljih koje smo mogli da vidimo ove sezone u Superligi.

Možda zvuči čudno jer posle 50 minuta igre nije bilo golova, ali je zato bilo svega ostalog.

Šansi, trčanja, dinamike, odbrana, ništa od toga nije falilo, a videlo se i da je Nenad Lalatović dobro „našpanovao“ svoje igrače.

Radnički nije izašao na teren da bi se njegovi igrači branili, što su pokazali u više navrata tokom prvog poluvremena.

Zvezda je bila opasnija, imala je više šansi, ali je i Milan Borjan morao da se „preznojava“ u nekoliko situacija.

Već u četvrtom minutu Radnički je zahvaljujući Nikoli Štuliću, jednom od najboljih napadača u Superligi ove sezone, imao priliku.

Borjan je istrčao van svog kaznenog prostora, probao da dribla Štulića i ubrzo se našao na „ničijoj zemlji“ kada je lopta otišla u noge igrača Radničkog.

Srećom po Zvezdu, Dimić nije uspeo to da pretvori u gol Nišlija, pošto je njegov pokušaj loba sa tridesetak metara, istrčali Borjan glavom odbranio.

Već u desetom minutu Gelor Kanga je već video loptu u golu Dragana Rosića.

Golman Radničkog je boksovao loptu posle prekida, pravo na nogu Gabonca koji je sa 19 metara uhvatio volej.

Da na gol-liniji nije bio Mbouri Bazil Jamkam koji je loptu u poslednjem trenutku izbio van, Zvezda bi povela.

Nemanja Milunović je dvaput glavom pretio posle prekida, u 30. minutu je njegov pokušaj Rosić sjajno odbranio.

Pet minuta kasnije lagano je odbranio slobodnjak Kange posle Jamkamovog faula nad Mitrovićem, a zatim su se Kanga i Mesarović žestoko sudarili i usledio je kraći prekid.

Foto: Starsport

Aleksandar Pejović i Stefan Cvetković su na drugoj strani pokušavali da ugroze Borjana, a krešendo prvog poluvremena viđen je u poslednjih pet minuta regularnog dela.

Rosić je u 41. minutu nastavio da čini čuda pošto je odbranio udarac glavom Aleksandra Dragovića, a onda i zicer odbitak Mirka Ivanića.

U 44. minutu su se u šesnaestercu Radničkog desila dva duela jedan za drugim i sudija Marko Ivković je posle drugog pokazao ka beloj tački.

Najpre je Kanga driblao Etongua i pao, a onda je Saša Jovanović oborio Bukarija.

Ivkovića su prvo okružili igrači Radničkog i pobunili se zbog penala za Zvezdu, pa su arbitra pozvali iz VAR sobe, otišao je da pogleda snimak i poništio odluku o penalu za kraj pedesetominutnog poluvremena.

Foto: Starsport

Drugo poluvreme počelo je šansom za Štulića i njegovim faulom umesto šuta pred golom Borjana.

Jovanović je koji minut kasnije šutirao s distance, a u prvih deset minuta nastavka nije moglo mnogo toga da se vidi.

A onda je Strahinja Eraković propustio solidnu šansu pred golom rivala, dok je Jamkam u 60. minutu isključen.

Sudija ga je pozvao na stranu, činilo se da će ga samo upozoriti i umesto toga je izvadio drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Narednih 15 minuta obeležilo je mnogo uzbuđenja. Prvo je Srđan Mijailović sa leve strane podigao loptu na glavu Aleksandra Pešića a ovaj je zatresao mrežu Rosića za 1:1.

Foto: Starsport

Lalatović je napravio izmenu, uveo je Sašu Marjanovića, a ovaj je iz prvog kontakta sa loptom, u 73. minutu doneo Radničkom izjednačenje.

Levom stranom je lako prošao Maka Gaku, francuski igrač koji je pustio korak i onda po zemlji poslao precizan pas za saigrača koji se ubacio iz drugog plana i niskim šutem savladao Borjana.

Pešić se u jednoj od sledećih akcija našao pred Rosićem i golman je odbranio, a Zvezda je do kraja nastavila da pritiska.

U međuvremenu je zbog udaranja Milunovića bez lopte, isključen i Tijeri Etongu, pa je Radnički imao dva čoveka manje u polju.

Pritisak Zvezde se umalo isplatio u petom minutu nadoknade, kada je Nenad Krstičić, rezervista, makazicama gađao tik pored stative.

Srđan Mijailović je iz peterca glavom od zemlje poslao loptu preko prečke i tek je Pešić u sedmom minutu nadoknade posle Milunovićevog centaršuta, odbitka i dodavanja Kataija, uspeo da upiše drugi gol za teško izvojevanu pobedu.

Zvezda sada ima 41 bod na prvom mestu prvenstva, dok je Partizan drugi sa 33 boda pre meča sa Javorom u Humskoj (nedelja, 19.00).


Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2 (0:0)

(Pešić 68, 90+7 – Marjanović 73)

Stadion: Čair, Niš; Glavni sudija: Marko Ivković; Pomoćnici: Petrović, Pavlović, Ilić.

Radnički Niš: Rosić – Jamkam (isključen u 60), Etongu (isključen u 93), Stajić, Stojanović, Pejović (od 73. Marjanović), Mesarović (od 73. Đurišić), Dimić, Jovanović, Cvetković (od 73. Petrov), Štulić.

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Milunović, Dragović (od 70. Gobeljić), Rodić, Mijailović, Kanga (od 82. Krstičić), Bukari (od 69. Ben), Ivanić (od 57. Mustafa), Mitrović (od 57. Katai), Pešić.


Radnički Niš - Crvena zvezda 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar