Nejmar i Kilijan Mbape
Nejmar i Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Francuski Pari Sen Žermen definitivno gradi mlađi i voljniji tim, jer je spreman da se odrekne zvezde oko koje je počeo da gradi postojeću ekipu.

Eksperiment Nejmar se nije isplatio Parižanima makar rezultatski, pošto je Brazilac plaćen 222 miliona evra leta 2017. spreman za prodaju, piše Skaj Sport.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuzi su spremni da saslušaju ponude u rasponu od 50 do 80 miliona funti, u zavisnosti od toga ko nudi novac.

Sve između te dve cifre, što je između 58 i 93 miliona, računato u evrima, biće uzeto u obzir navodi novinar Skaja.

Za to vreme, Mbape je takođe na putu da ode iz kluba pošto je Evropu obišla fotografija gde se navodno uklanja njegov poster sa Parka prinčeva.

A pošto je Lionel Mesi već otišao u Inter iz Majamija, jedna era se u Parizu završava i poseže se za drugačijim rešenjima, među kojima je i Gonsalo Ramoš, kog je PSŽ doveo na pozajmicu s obavezom otkupa.

Podsećanja radi, Nejmar je na Park prinčeva stigao iz Barselone, kada je PSŽ neočekivano aktivirao otkupnu klauzulu i oborio svetski rekord za jedan transfer.

Taj rekord stoji i danas, a u istom prelaznom roku na leto 2017. pariski klub je doveo i Kilijana Mbapea, koji je vrlo brzo postao ravnopravna, možda i veća zvezda od Nejmara u timu „svetaca“ u kojima očito nije sve funkcionisalo kako se očekivalo pošto su svi bar u jednom trenutku izrazili želju da odu.

Nejmar je za šest godina odigrao ukupno 173 utakmice i dao je 118 golova, a podelio je usput i 77 asistencija, od čega je 41 meč odigrao u Ligi šampiona i tu postigao 22 gola uz 17 asistencija za PSŽ.

BONUS VIDEO: Godinama slušamo priče o nameštanju fudbalskih utakmica: Zašto je zbog neregularnosti na udaru samo Kolubara?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar