FOTO: EPA-EFE/YOAN VALAT
FOTO: EPA-EFE/YOAN VALAT

Duelom između Monaka i Nanta od 21 sat počinje nova trka za šampiona Francuske u fudbalu.

Pari Sen Žermen važi za prvog favorita, a još više su motivisani neuspehom prošle sezone, kada im Lil u neizvesnoj završnici lige nije dozvolio da osvoje trofej. Od tada u klub su stigli Serhio Ramos, Hakimi, Danilo, Žoržinjo Vajnaldum, kao i najbolji igrač Evropskom prvenstva ove godine, Điđi Donaruma. Od značajnih odlazaka možemo navesti samo povratak Moize Keana u Everton.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je svetom odjeknula vest da se Mesi i Barselona neće dogovoriti oko novog ugovora, tako je PSG ušao u priču kao klub kome je Argentinac trenutno najbliži. Uzevši u obzir sliku sa društvenih mreža na kojoj se Mesi nalazi u društvu Nejmara, Di Marije i Veratija, nije nemoguće da se taj transfer uskoro i obelodani. Desilo se to ili ne, napad Parižana biće svakako neumoljiv. Nejmar, Mbape i Ikardi su tu i spremni su za novu sezonu.

U pripremnom periodu PSG nije baš blistao i imali su bilans od 3 pobede i 2 remija, ali poraz je usledio u Superkupu Francuske, gde su ponovo poraženi od Lila, koji je neočekivano uspeo da se domogne još jednog trofeja.

U Lilu je ekipa ostala pretežno ista, a pristigli su igrači koji su nastupali prošle godine kao pozajmljeni. Pored lige, Lil će nastupati i u Ligi šampiona, a to iziskuje više potrošnje igrača. Ako bi Lil ponovo uzeo titulu, to bi bilo u rangu nestvarno, pogotovo pored „drim-tima“ kakav je PSG okupio.

FOTO: EPA-EFE/Andrej Cukic
FOTO: EPA-EFE/Andrej Cukic

Monako svojim mečom otvaraju novu sezonu, a za njih će nastupati i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović. On je vraćen sa pozajmice iz Serkl Briža, a u Monako se smatra da je stasao kao igrač i da je spreman za nastupe u ligi kakva je Francuska. Ovo će za Strahinju biti veliki izazov, ali sudeći po partijama za Srbiju izgleda da kod njega nema treme i straha, pa čak i kada se susreće sa nekim velikim fudbalskim imenima. Napad Monaka će predvoditi Voland i Ben Jeder, koji su i glavne zvezde tima. Tu je i iskustvo koje donose Sesk Fabregas i Aleksandar Golovin, pa se čini da će Monako ozbiljno konkurisati za sam vrh lige. Pored toga, oni su na putu da se plasiraju i u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u prvom meču savladali Spartu u Pragu sa 0:2. Pavlović je tu utakmicu presedeo na klupi.

U borbi za Evropu u narednoj sezoni naći će se oslabljeni Lion (napustio ih Memfis Depaj, koji je otišao u Barselonu), Marsej, za koji će nastupati Nemanja Radonjić, koji se vratio iz Herte sa pozajmice, ali i Ren.

Ekipe koje su ušle iz druge lige su Klermon i Troja, a borba za opstanak se očekuje sa Brestom, Lorijenom, Nantom i Strazburom.

Srpski golman, Predrag Rajković će i ove sezone biti na golu Rema, a podsetimo se da je srpski golman pre dve sezone dobio veliko priznanje u Francuskoj, kada je proglašen za najboljeg golmana te sezone u Ligi 1. Njegov Rem se prošle godine našao nadomak zone ispadanja, dok se pre dve godine praktično borio za Evropu, pa se od njih može očekivati svašta.

FOTO: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT
FOTO: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar