Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Porše 911 Karera jedan od najlepših automobila svih vremena nalazi se na aukciji. Ipak, ovaj je poseban ne samo po dizajnu, već i po tome što je bio u vlasništvu Dijega Armande Maradone.

Sportski automobil je savršeno očuvan, pa deluje da zapravo nije ni vožen. Uprkos činjenici da je legendarni Argentinac u njemu prešao 120.000 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju je vozilo koje je izašlo u okviru ograničenje Karera serije, koju je kreirala kompanije Porše početkom devedesetih godina.

„El Pibe“ je kupio svoj primerak novembra 1992. godine, a bio je to samo jedan od 1.200 proizvedenih automobila ovog tipa u dve godine.

Maradonin automobil je ponudila jedna čuvena aukcijska kuća, a u opisu stoji da je gotovo u potpuno originalnom stanju, te da ima i originalni Karera 2 motor sa 250 konjskih snaga.

Zadržao je originalnu i unikatnu srebrnu boju, dok je enterijer prekriven kožom, pa je tako ostao podjednako atraktivan i gotovo 30 godina nakon proizvodnje.

Očekuje se da automobil dostigne cenu između 150 i 200 hiljada evra, a biće deo niza ekskluzivnih vozila na aukciji.

Imao je automobil nekoliko vlasnika, ali je legendarni Argentinac najpoznatiji. Tokom 1993. godine je upravo u ovom vozilu jurio 178 kilometara na čas, zbog čega mu je napisana kazna za prebrzu vožnju u Sevilji.

Podsetimo, Maradona je preminuo novembra prošle godine.

Foto: bonhams.com
Foto: bonhams.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar