Zlatna lopta Foto:FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Mnogi će biti razočarani.

Iako ima vremena do zvanične objave dobitnika nagrade za najboljeg fudbalera sveta, jedna objava na društvenim mrežama je uzburkala sve.

Lionel Mesi će dobiti Zlatnu loptu za 2023. godinu, prenose mediji širom sveta pozivajući se na Instagram priču koju je objavio njegov porodični prijatelj Alesandro Doseti.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvanično je. Leo osvaja Zlatnu loptu 2023. Osma Zlatna lopta mora da mu je poslednja. Rečeno mu je danas“, napisao je Doseti. Ako se njegova najava ispostavi da je tačna, Argentinac će popraviti svoj rekord ispred Kristijana Ronalda, koji je osvojio pet.

Mesi je nagradu zaslužio zahvaljujući osvajanju prve titule šampiona sveta prošlog decembra u Kataru, gde je osvojio i titulu najboljeg igrača sa sedam golova i tri asistencije. Za PSŽ je u 41 nastupu učestvovao u isto toliko golova – lično je postigao 21 i asistirao još 20. Za Inter Majami je na 13 utakmica postigao 11 golova uz pet asistencija.

Najveći konkurent za nagradu mu je Erling Holan koji je bio još ubojitiji u dresu Mančester sitija sa 52 gola i devet asistencija na 53 utakmice, osvojio je titule najboljeg strelca Premijer lige i Lige šampiona, ali nije učestvovao. na Svetsko prvenstvo u Kataru, na koje se Norveška nije plasirala.

Mnogi smatraju da je Holanova sezoona nešto neviđeno i sigurno će biti razočaranii, ako se informacija ispostavi tačnom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar