Foto: Chris Cooper / Actionplus / Profimedia

Reding, koji sa klupe predvodi srpski trener Veljko Paunović mogao bi da bude kažnjen sa oduzimanjem devet bodova zbog kršenja finansijskih pravila.

Finansijski problemi su već duže vreme tema u Redingu, pa je zbog toga klub bio pod zabranom transfera minulog letnjeg prelaznog roka.

PROČITAJTE JOŠ:

Paunovićev je u redove svog tima mogao da dovodi samo slobodne igrače i potpisuje pozajmice, a sada kada je u igri i oduzimanje bodova situacija po klub može biti dosta teža.

Reding je slabo ušao u sezonu, ali su nakon serije loših rezultata pronašli dobru formu i na poslednje tri utakmice su bez poraza.

Prvo su remizirali sa Kvins Park Rendžersom, da bi potom pobedili Piterboro i, doskora prvoplasirani Fulam.

Ukoliko im bude oduzeto devet bodova, Reding bi pao na samo dno tabele sa samo jednim bodom, pa bi verovatno usledila i borba za opstanak.

Pod vođstvom srpskog stručnjaka Reding je minule sezone bio jedno od većih iznenađenja engleskog Čempionšipa. U poslednji čas je takozvanim „rojalsima“ izmakao plej-of pa su tako sezonu završili kao sedmi, a ove godine ponovo se prognozirala borba za elitu.

Ipak, tokom leta ostali su bez dvojice bitnih igrača. Majkl Olize je otišao u Kristal Palas za više od devet miliona, ali tamo još uvek nije dobio priliku da pokaže šta zna. Pored njega, klub je napustio i talentovani bek Omar Ričards, koji je karijeru nastavio u Bajernu, gde šansu često dobija sa klupe.

Kao slobodni igrači stigli su iskusni Skot Dan, Alen Halilović i Džunior Hojlet, dok su pozajmice sa klubom potpisali Tom Dele Baširu iz Votforda, Abdul Rahman Baba i Deni Drinkvoter iz Čelsija.

Reding je trenutno na 14. mestu u Čempionšipu, ali su na samo tri boda zaostatka u odnosu na mesto koje vodi u plej-of.

Međutim, postoji klub koji je u još goroj situaciji. To je Derbi Kaunti, koji bi mogao čak da bude isključen iz dalje sezone u slučaju bankrota.

BONUS VIDEO Atmosfera i koreografije sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar