Foto: Starsport Pedja Milosavljevic; Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Od početka 21. veka mnogo je stranaca nosilo dresove Crvene zvezde i Partizana. Bilo je onih koji su oduševljavali golovima, odbranama ili asistencijama, ali i onih o kojima se danima pričalo zbog "bravura" van terena.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji takav primer videli smo sa situacijom Sejdube Sume, koji na poslednjem derbiju nije sedeo ni na klupi. On se povredio protiv Santa Klare, a onda je napravio dodatni problem igrajući za Gvineju.

Uz to dugo nije mogao da napusti zemlju zbog vojnog udara u Gvineji. Ostao je privremeno zarobljen u hotelu u glavnom gradu ove zemlje jer je avionski saobraćaj bio potpuno obustavljen.

Ipak, na kraju je uspešno evakuisan zahvaljujući Liverpulu koji je poslao avion po svog igrača Nabija Keitu.

„Zahvaljujem se svima koji su pitali i brinuli za mene i porodicu. Svi su na sigurnom i, hvala Bogu, i ja sam sada u Beogradu. Svakako nije bilo prijatno iskustvo, ali se nadam da će sve biti dobro“, poručio je Gvinejac koji nakon svega što je preživeo nije igrao na derbiju.

Privukao je veliku pažnju i kada je bacio medalju nakon poraza u finalu Kupa Srbije od Zvezde.

Ipak, ukoliko je neki stranac poznat po incidentima to je Gelor Kanga. Temperamentni Gabonac je nakon poslednjeg derbija prošle sezone odlučio da se uhvati za međunožje i demonstrira igračima Partizana kako se oseća.

Gelor Kanga, međunožje, Finale Kupa Srbije Zvezda Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije mu ovo ni prvi, ali ni poslednji skandal.

Pre toga je Borjan morao da ga istera sa terena kako ne bi koštao tim jer je poznato da zna lako da izgubi živce. Mnogi navijači mu i dalje nisu oprostili crveni karton protiv Ludogoreca u trenutku kada su igrači išli u svlačionicu (i pored onog gola protiv Krasnodara).

Sederik Gogua je u dresu Partizana debitovao protiv Zvezde i odmah postigao gol. Ispostaviće se da je to najbolja njegova partija u crno-belom dresu jer je nakon toga odlučio da više pažnje posveti alkoholu.

Kulminiralo je sve na jednom derbiju kada je izgledao potpuno dezorijentisano, pa se pričao da je došao pijan na ovaj susret. Danima unazad se šuškalo da je pijan dolazio na treninge, a onda je zaustavljen kako vozi automobil sa 1,2 promila alkohola u krvi. Bila je to kap koja je prelila čašu. Bolju metaforu je teško naći.

Dva stranca su tokom 2013. poslali ružnu sliku derbiju u svet. Ibrahim Gaj, štoper Zvezde, izrevoltiran u jednom trenutku je davio Moreiru, najboljeg fudbalera tog tima Partizana.

Moreira je želeo da se obračuna sa njim nakon ovog, a sve to je izazvalo veliku pažnju javnosti.

„Koliko sam video, Gaj je davio Moreiru. Šta je Moreira trebalo da uradi, da ga pusti da ga Gaj zadavi“, rekao je Slaviša Jokanović, tadašnji trener Partizana.

Nakon ovog je Gaj po hitnom postupku završio epizodu u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO Atmosfera sa derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar