Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

UEFA, ipak, nije dozvolila zastavu "Velike Mađarske" koja je podigla buru.

„UEFA nije odobrila i neće dozvoliti isticanje simbola koje spominje Mađarski fudbalski savez na utakmicama organizovanim na evropskom nivou. Smatramo da je Fudbalski savez Mađarske pogrešio što je ovo saopštenje objavio, jer isticanje ovih simbola predstavlja odstupanje od odredbi Disciplinskog pravilnika UEFA (poruke provokativnog i/ili političkog sadržaja), a FRF će svakako obavestiti disciplinske komisije, po potrebi“, stajalo je u objavio Fudbalskog saveza Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ

FS Rumunije je tako javno poručio da je FS Mađarske lagao i zapretio prijavom ukoliko dođe do bilo kakvih zastava „Velike Mađarske“. FS Mađarske je odbio da se oglasi za medije u ovoj zemlji i poruio da su „sve što su imali rekli u saopštenju u utorak“.

Pre toga je u saopštenju Fudbalskog saveza Mađarske stajalo.

„MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača“, navodilo se u saopštenju FS Mađarske.

BONUS VIDEO Trening fudbalera Srbije pred meč sa Švajcarskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar