Borislav Stevanović Foto: transfermarket

Bivši kapiten Rada Borislav Stevanović preminuo je u 47. godini, potvrdio je klub sa Banjice.

Nova tuga potresla je srpski fudba, prerano je otišao nekadašnji fudbaler Rada, Zemuna, Radničkog…

PROČITAJTE JOŠ

„U 46. godini preminuo je naš nekadašnji igrač i kapiten Borislav Stevanović, svima poznatiji kao Bora gol. Bio je jedan od ljubimaca navijača i uvek rado viđen gost na Banjici. Porodici Stevanović upućujemo najdublje saučešće. Počivaj u miru“, saopštio je FK Rad na društvenim mrežama.

Ostaće upamćen i po jednoj utakmici za reprezentaciju Jugoslavije, taj jedini nastup bio je protiv Japana na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija 2001. godine.

Borislav Stevanović rođen je 22. septembra 1975. godine, a najveći deo 90-ih godina proveo je u niškom Radničkom, u kojem je i debitovao na seniorskoj sceni.

Za šest godina na „Čairu“ odigrao je 101 meč i postigao 28 golova, nakon čega je prešao u špansku Meridu, u kojoj se zadržao samo u sezoni 1998/99. i vratio se u Srbiju.

Boje Rada branio je do 2003. i postao legenda kluba sa Banjice, u čijem dresu je dobio i nadimak Bora gol. Na 106 utakmica upisao je 46 pogodaka.

Po odlasku sa Banjice igrao je za Zemun (2003-2005), a drugi izlet u inostranstvo imao je u rumunskoj Krajovi, iz koje se opet vratio u Srbiju i karijeru završio u BASK-u 2007. godine.

BONUS VIDEO Sahrana Dušana Ivkovića na Novom groblju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare