Druga nedelja Australijan opena počela je uzbudljivim mečevima, a Danil Medvedev je nastavio pohod na titulu i prvo mesto. On je posle mnogo muke savladao Amerikanca Maksa Kresija posle tri ipo sata rezultatom 6:2, 7;6, 6:7, 7:5.

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Medvedev će se sastati sa Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom, koji je posle izgubljenog prvog seta, savladao Marina Čilića rezultatom 2:6, 7:6, 6:2, 7:6. Rus je bio ljut na organizatore jer mu ne daju mogućnost da igra na centralnom terenu, a imao je i zanimljivu taktiku tokom meča.

Janik Siner je eliminisao poslednjeg predstavnika australije u muškoj konkurenciji pobedom u tri seta rezultatom 7:6, 6:3, 6:4 i u borbi za polufinale će igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je dva puta gubio od Tejlora Frica u setovima, ali na kraju izašao kao pobednik sa 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.

Mnogo emotivniji dan smo videli u ženskoj konkurenciji

Aliz Korne koja je podržala Novaka u slučaju sa australijskim vlastima je savladala grend slem šampionku Simonu Halep sa 6:4, 3:6, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanke Kolins. Bilo je i suzna na terenu posle meča. Plakala je Francuskinja, a plakala je i Jelena Dokić.

Protivnica će joj biti Amerikanka Danijel Kolins koja je eliminisala Ešli Mertens rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.

Iga Švjontek je posle preokreta opravdala ulogu favorita protiv Soranje Kirste i stigla do četvrtfinala pobedom od 5:7, 6:3, 6:3.

Šlag na tortu je bio poslednji duel. VeterankaKaja Kanepi igra tenis života i u 36. godini je uspela da elimniše drugog favoria Arinu Sabalenku. Provlačila se Beloruskinja na ovom turniru, ali je Kanepi uspela posle trilera u taj-brejku trećeg seta da je eliminiše. Konačan rezultat je bio 5:7, 6:2, 7:6, a u taj-brejku je bilo 9:7.

U utorak nas čekaju i prva četvrtfinala u obe konkurencije, a sve informacije imaćete sa lica mesta.

14.01 Triler završnica za kraj dana, Cicipas i Kanepi u četvrtfinalu

Tik što je prošla ponoć u Melburnu, dobili smo još dva učesnika četvrtfinala. Cicpas je posle preokreta dobio Tejlora Frica u pet setova – 4:6, &.4, 4:6, 6:3, 6:4. On će u borbi za polufinale igrati sa Italijanom Janikom Sinerom. U isto vreme, druga nositeljka Arina Sabalenka zaustavljena je posl taj-brejka u trećem odlučujućem setu. Veteranka Kaja anpei napravila je senzaciju i pobedila posle preokreta rezultatom 5;7, 6:, 7:6. U Taj-brejku je bilo 9:7. Kanepi će u četvrtfinalu igrati sa Igom Švjontek.

13.25 Ludnica u Melburnu, Cicipas izborio peti set – 4:6, 6:4, 4:6, 6:3

Kakav meč na Rod Lejver Areni. Cicpas oddbija da umre, i sjajnom igrom je izborio peti set. Pola sata je do ponoći, a tek se zahuktalo. Pamtiće se ovaj spektakl.

13.01 Jelena Dokić se rasplakala

Alize Korne se rasplakala prilikom intervjua sa Jelenom Dokić, ali se rasplakala i bivša teniserka, Ona je podsetila Francuskinju da su se zamalo sreli 2009. godine, ali da je Dinara Safina sprečila taj duel.

„Toliko sam tada želela da igram protiv tebe, ali nisam uspela… Sada 13 godina kasnije, ja sam još tu, a i ti si tu. Bitka koju smo imali je bila neverovatna, borile smo se dva i po sata“, rekla je Korne.

12.55 Kakva partija Cicipas pred ponorom, sjajna partija Frica – 4:6, 6:4, 4:6

Delovalo je da će Grk posle osvojenog drugo seta da preuzme kontrolu, ali Cicpas igra briljantno. Uspeo je da brejkne Cicipasa i sada ga jedan set deli od plasmana u četvrtfinale.

Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

12.15 Uzvraća Cicpas – 4:6, 6:4

Uspeo je Cicipas da se vrati u meč. Dominirali su serveri u svojim gemovima, sve do poslednjeg kada je Cicpas napravio brejk i izjednačio rezultat.

11.22 Iga Švjontek preživela Kirsteu – 5:7, 6:3, 6:3

Bivša šampionak Rolan Garosa, talentovana Iga Švjontek uspela je da preokrene i pobedi Rumunku Soranju Kirsteu nakon gubitka prvog seta. KAsnije je podigla nivo igre i rutinski privela meč kraju. U četvrtfinalu čeka bolju iz duela između Sabalenke i Kanepi u kojem je rezultat 5:4 u prvom setu.

11.11 Cicipas izgubio prvi set – 4:6

Krenuo je Cicpas odlično i napravio brejk, pa je usledio ponor i preokred odličnog Tejlora Frica. Biće ovo duga noć za grčkog tenisera.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

10.55 Medvedev ljut na organizatore

Danil Medvedev je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da ne igra na centralnom terenu, a ne sviđa mu se ni pravilo o toaletu.

10.11 Siner razbio De Minora

Poslednji predstavnik Australije je eliminisan iz Melburna. Siner je u tri seta očitao lekciju domaćoj nadi rezultatom 7:6, 6:3, 6:4 i čeka boljeg iz duela Frica i Cicpasa.

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

09.44 Medvedev se izvinjavao zbo provokacija tokom meča

Mučio se prvi favorit za titulu u odustvu Đokovića protiv Maksima Kresija i na putu do pobede izgubio je set. Imao je i zanimljivu taktiku da provocira rivala, pa se zbog toga posle izvinjavao.

„“Da, bio je odličan duel. Tokom meča sam malo poludeo, zbog sebe. Pokušavao sam da kažem nešto, da mu ‘uđem u glavu’. Da se on zapita – Šta to dođavola priča Medvedev. I da onda možda promaši neki udarac. Nisam srećan zbog stvari koje sam rekao danas, ali najvažnije je što sam nastavio da se borim“, rekao je Danil“.

09.33 Aliz Korne plakala posle meča

Posle najvećeg uspeha u karijeri, Korne je zaplakala tokom razgovora sa Jelenom Dokić. trebalo joj je 63. učešća da stigne do četvrtfinala.

09.11 Siner razbija domaćeg miljenika – 7:6, 6:3, 3:1

Italijan Janik Siner dominira protiv Australijanca Aleksa de Minora. Vodi sa 2:0 u setovima i ima prednost brejka u trećem. Izgleda da će domaći navijači morati da se uzdaju u Ešli Barti.

08.33 Medvedev posle velike borbe u četvrtfinalu – 6:2, 7:6, 6:7, 7:5

Uspeo je Danil Medvedev da opravdava ulogu favorita i izbaci anonimnog Maksima Kresija posle velike borbe. Morao je Rus da igra dva taj brejka i provede čak tri ipo sata na terenu da slomi sjajnog protivnika. U narednoj rundi ga čeka duel sa Feliksom Ože-Alisimom.

8.11 Čilić ispao, uprkos velikoj podršci navijača – 6:2, 6:7, 2:6, 6:7

Ponovo je bio koban taj-brejk za hrvatskog tenisera. Feliks Ože-Alisim je uspeo da se plasira u četvrtfinale, nakon što je u četvrtom setu bio bolji sa 7:4 u taj-brejku i čeka boljeg iz duela Medvedeva i Kresija. Čilić  jeimao veliku podršku sa tribina, sve je bilo u bojama hrvatske zastave, ali nije uspeo da prođe dalje.

7.44 Čilić bije veliku bitku, juri peti set – 6:2, 6:7, 2:6, 5:5.

Dobio je lako Marin Čilić prvi et, ali je posle velike drame uspeo da izjednači Ože-Alisim u taj-brejku drugog, da bi u trećem bio ubedljiv sa 6:2. U četvrtom je velika borba, trenutno je 5:5. Na licu mesta je i naš izveštač Miodrag Dimitrijević.

Foto: Nova.rs

7.38 Medvedev u problemima protiv anonimusa – 6:2, 7:6, 6:7

Posle osvojena prva dva seta protiv Maksima Kresija, Medvedev je izubio treći u taj brejku i očekuje ga velika borba. Njegov poraz bi Novaku Đokoviću sačuvao prvo mesto.

7.30 Velika bajka Korne se nastavlja, ispisala rekord

Alize Korne eliminisala je Simonu Halep u osmini finala Australijan opena. Francuska teniserka je savladala 14. favoritkinju turnira sa 6:4, 3:6, 6:4.

Korne, trenutno 61. na WTA listi, prvi put u karijeri će igrati četvrtfinale nekog grend slema. U Melburnu beleži svoj 63. nastup na najvažnijim turnirima, što je najviše što je jednoj igračici trebalo da dođe do ove faze nekog grend selam.

Do trijumfa nad 15. teniserkom sveta došla je za dva sata i 35 minuta igre.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar