Rukovanje
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Klubovi Premijer lige dogovorili su na zajedničkom sastanku da sezona bude nastavljena čim se za to budu stekli uslovi.

Predstavnici 20 klubova, na video-sastanku sa organizatorima takmičenja usaglasili su se u stavu da prvenstvo mora da bude odigrano do kraja, ali će tremini i rokovi biti naknadno određeni.

Jedno od najkvalitetnijih evropskih takmičenja prekinuto je posle 29 kola, a do kraja prvenstva preostalo je 92 susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Na sastanku se nije govorilo o tačnom datumu nastavka, a organizatori su istakli da se ekipe neće vratiti na terene sve dok Vlada ne bude to dozvolila.

„Svesni smo nevolje koju je prouzrokovao koronavirus i razmišljamo o svima koji su pogođeni pandemijom. Premijer liga i klubovi razmatraju složene scenarije aktivno sarađujući sa svim učesnicima, vlasnicima televizijskih prava i ostalim partnerima, a cilj nam je da da nastavimo sa takmičenjem čim budu ispunjeni bezbednosni uslovi. Zdravlje svih učesnika nam je na prvom mestu i zato će Premijer liga biti nastavljena kad medicinska procena to dozvoli“, istakli su organizatori.

Džejmi Karager je za Skajsports obrazložio trenutnu situaciju.

„Nešto se mora žrtvovati u određenoj fazi, možda će takmičenje ove ili sledeće sezone odstupati od kalendara kako bi se sve vratilo u svoje okvire. Trenutno, niko nije odustao od bilo čega, ali slede odluke koje će podrazumevati gubitke“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar