Detaljan vodi za derbije Premijer lige do kraja 2020.
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Nova sezona Premijer lige počinje 12. septembra, a šampion Liverpul će u prvom kolu igrati protiv povratnika u elitni rang - ekipe Lidsa.

Premijerna utakmica igraće se na Enfildu, 12. septembra, a mečeve Premijer lige i u sezoni 2020/2021. možete da gledate na kanalima Sport Kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Istog dana će Kristal Palas, za koji nastupa srpski vezista Luka Milivojević, igrati protiv Sautemptona, dok će se Aleksandar Mitrović i Fulam sastati sa Arsenalom.

Dan kasnije u okviru prvog kola sastaće se i Totenhem – Everton, VBA – Lester i Vest Hem – Njukasl.

Za ponedeljak, 14. septembra, zakazani su dueli Brajtona i Čelsija, odnosno Šefilda i Vulverhemptona.

Još je nepoznat datum utakmica Barnli – Mančester junajted i Mančester siti – Aston Vila, zbog kasnog učešća klubova iz Mančestera u Evropi i nedavnog oproštaja od iste.

Tako dolazimo do malo paradoksalne situacije da određeni timovi igraju mečeve prošle sezone, a nova već kreće.

Što se tiče Premijer lige, do kraja 2020. imaćemo priliku da uživamo u pravim spektaklima.

Silno pojačani Čelsi će ugostiti četu Jirgena Klopa 19. septembra, dok su u oktobru na programu tri velika derbija… Trećeg dana Mančester junajted dočekaće Totenhem, na Gudisonu snage će odmeriti i gradski rivali iz Liverpula, a na „Old trafordu“ gostovaće i „plavci“ 24. oktobra.

Vicešampion Engleske, Mančester siti, igraće na svom terenu protiv branioca trona 7. novembra, i to je jedini veliki derbi u tom mesecu.

Do kraja godine čekaju nas još tri velika okršaja. Gradski derbi Mančestera na programu je 12. decembra, sedam dana kasnije Junajted čeka Lids, dok je 26. decembra derbi Londona između Arsenala i Čelsija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar