Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Čelnici u Premijer ligi predlažu nastavak sezone u junu i julu i to tako što bi to postao praktično TV događaj sa četiri utakmice dnevno bez prisustva publike.

To je samo jedan od predloga o kojem razmišljaju u Londonu, u cilju razrešenja postojeće situacije i prekida sezone izazvanog pandemijom koronavirusa.

Ništa nije zvanično, ali iz izvora bliskim čelnicima takmičenja, predloženo je da bi stadion „Vembli“ mogao biti mesto na kojem bi se igrale i četiri utakmice dnevno.

Većinsko raspoloženje klubova je da se sezona završi kako ne bi izgubili veliki deo novca od TV prenosa, odnosno da ne bi morali da ga vraćaju kompanijama koje su ga već platile za celu sezonu.

To bi svakako moglo negativno da utiče na finansije pojedinih klubova, pa je završetak sezone, makar i bez prisustva publike, primamljiva opcija.

PROČITAJTE JOŠ:

„U junu i julu bismo mogli da vidimo utakmice koje bi se prenosile, ali bi bile igrane bez publike. Ako budu morali da igraju četiri meča dnevno na Vembliju, igraće ih“, rekao je „Sanu“ izvor blizak vrhu Premijer lige.

Postoje i predlozi da se odredi nekoliko stadiona u centralnom delu Engleske na kojim bi se igrali svi preostali mečevi, a klubovi bili razmešteni u posebne hotele kako bi izbegli mogućnost bliskog kontakta.

Šta će se od svega desiti, još je neizvesno, a svakako će zavisiti od odluke Vlade Velike Britanije i situacije na terenu sa pandemijom koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram