Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić kaže da su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi verovatno dva najbolja igrača u istoriji fudbala.

Vezni fudbaler Mančester junajteda će ostati i naredne sezone na „Old Trafordu“, ali nije mogao da se odluči ko je bolji, Portugalac ili Argentinac kada su ga u anketi „Omnisporta“ pitali da izabere između njih.

„Ako pitate mog sina, onda je bolji Ronaldo. Oni su različiti. Ronaldo je, naravno, vrlo talentovan, ali je većinu toga u karijeri postigao zahvaljujući napornom radu. Mesi je takođe talenat. Ne kažem da on nije vredan kao Ronaldo, ali svakako je nešto drugačije“, smatra Matić.

Nekadašnji igrač Benfike nije mogao da se odluči ko je bolji, smatra da su zajedno uradili orgomnu stvar za fudbal.

„Teško mi je da kažem ko je bolji. U poslednjih 15 godina su sigurno najbolji. Neki će izabrati Mesija, neko će reći da je bolji Ronaldo, za mene su oni na istom nivou već deceniju i po. Treba tako dugo biti na vrhu, nije lako uvek biti najbolji. Tako da mogu samo da kažem da su možda i dvojica najboljih u istoriji fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Ova sezona nije počela najbolje za Nemanju, koji nije bio u timu menadžera Olea Gunara Solskjera. Imao je problema sa fizičkom spremom, ali sve je uspešno prevazišao.

Kada je posle povrede Skota Mektominija krajem prošle godine dobio šansu, iskoristio je da se ustali u timu Junajteda.

To je nateralo čelnike kluba da se predomisle i aktiviraju automatsko produženje ugovora na još godinu dana, tako da je izvesno da će ostati u Mančesteru do leta 2021. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram