FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Dejan Stanković održao je veliki čas svojim igračima, ali ne fudbalski, već onaj kome se nije nadao.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači Zvezde kao da su bili još mamurni od šampionskog slavlja, ovakvi mečevi su kao mač sa dve oštrice, pa se osetilo odsustvo efikasnosti i konkretnosti koja je ekipu krasila u većem delu sezone.

Stanković je imao najjači tim na raspolaganu, Bena, Ivanića, Kangu, Kataija i Falčinelija u napadu, a kako je vreme odmicalo, sastav je sve više počeo da liči na ekipu koja bi trebalo da odigra prijateljski, revijalni meč.

Trenerski, Stanković je ovaj ispit položio samo kad se pogleda rezultat. Bilo je jasno da Zvezda ima problem da „rutinira“ sezonu Kupom, naročito je sada tim sa Marakane imao idealnu priliku da sve reši ranije zbog odsustva Asana i Sume, a utakmica je ogolila Partizanov problem sa momcima koji nisu ni blede senke igrača sa ozbiljnim internacionalnim iskustvom, Markovićem i Jojićem.

Kako je vreme odmicalo i nervoza je činila svoje, pritisak je rastao i sve više prelazio na stranu crveno-belih, koji od 2007. godine nisu osvojili duplu krunu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Na terenu su se našli drugopozivci poput Vukanovića i Krstovića, a pojedinci su podlegli pritisku i niskim strastima. Iako je Vladimir Stojković kontroverznom izjavom uoči meča izazvao reakciju crveno-belih, jednu nepotrebnu i nepromišljenu verbalnu bizarnost zamenili su još primitivniji potezi, koji se nisu dopali Stankoviću.

Nije propustio priliku da već na terenu „preseče“ govorom koji je održao ekipi kada se popeo na reklamni pano.

„Momci, momci, molim vas, budite gospoda kad se radujete. Zaveži usta, primi medalju, pusti muziku unutra. Tišina. Okej“, poručio je Stanković, kratko i jasno.

Možda ovaj prizor ne bi dospeo u javnost da nije Stanković snimljen za jedan navijački izveštaj sa proslave, ali je svakako izvinjenjem posle utakmice potvrdio da ovo neće proći nekažnjeno.

„Treba znati da se ponašaš i kada pobeđuješ i gubiš. Ispod severa sam im rekao kako treba da izgleda kad pobediš, sigurno će se kajati sutra ujutru. Mogu da se izvinim u svoje ime i ime Zvezde. Ne opravdavam, ali derbi nosi svoje. To su odrasli momci i sigurno će preuzeti na sebe odgovornost i izviniti se. Nisam video snimak, nisam video to jer sam trčao ka Borjanu“, objasnio je Stanković posle meča.

Iz Stankovića su progovorili neprocenjivo iskustvo iz derbija Crvena zvezda – Partizan, Lacio – Roma, Inter – Milan, ali i prijateljstvo sa mnogim legendama i igračima Partizana, sa kojima je delio dobro i zlo, u reprezentaciji od golobradih dana.

Bio je glas razuma u rijaliti performansu, u kom je penal serija više ličila na rasprave šimanovačkih zatočenika radi zadovoljenja niskih strasti gledalaca.

Stanković je zbog svog gesta praktično i jedini pobednik završnog cirkusa ove sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar