Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Nikola Jokić je još jednom morao da istrpi batine protiv Portlanda (1-1 u seriji), a to je uspelo da baci senku na nestvarne brojke koje beleži na početku plej-ofa. Ipak, kao i mnogo puta do sada navijači, ali i saigrači su uspeli sve da okrenu na šalu i tako uspostave mir.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar briljira na početku doigravanja, pa u prva dva susreta protiv Trejlblejzersa prosečno beleži čak 36 poena uz fantastičnih 61,7 odsto šuta iz igre. Slobodna bacanja izvodi sa 90 odsto uspešnosti uz 12 skokova, te tri asistencije po susretu.

Shvatio je Jokić da će morati da podigne igru na nekoliko nivoa više kako bi Denver mogao da ostane u konkurenciji za prsten. I to je uradio na impresivan način jer postiže gotovo 10 poena više po susretu!

I dok mnogi nisu ljubitelji brojki, retko ko bi mogao da ostane imun na sve ono što se dešava na i oko terena.

Navijači mu skandiraju „MVP, MVP, MVP“, dok protivnički igrači jedini način da ga zaustave vidi u pravljenju okrutnih faulova. Tradicionalno Srbin po rukama ima otiske tuđih šaka, a na modrice i posekotine je već i navikao.

Ipak, sve ovo je Jokić „shvatio lično“, ako pitate Džamala Mareja.

Druga zvezda tima se povredila u toku ligaškog dela sezone i ne može da pomogne saigračima na terenu, ali je i on oduševljen onim što Jokić radi na terenu.

Upravo zbog toga je odlučio da podeli montažu Jokića kao Majkla Džordana iz čuvene dokumentarne serije „Poslednji ples“.

Lice Jokića koji se smeje je montirano na telo Majkla Džordana baš u trenutku kada on u seriji kaže „…and I took that personally“.

Nakon susreta Denvera i Portlanda malo je falilo da dođe i do opšte tuče na parketu, a rivalstvo dva tima datira nekoliko godina unazad.

Nekoliko igrača koji su ranije igrali u Denveru poput Jusufa Nurkića i Karmela Entonija, sada uspevaju da zakuvaju situaciju na terenu, iako priznaju da Jokić treba da bude MVP.

Pre dve sezone je Denver posle prave drame ispao od Portlanda. Pobednik je rešen tek u sedmom meču, a treći meč je ostao zapamćen po tome što je rešen tek u četvrtom produžetku (140:137)!

Drama u okršaju ova dva tima je zagarantovana, a to je dovelo do stvaranja novog rivalstva koje nikada ne razočara.

Jokić je pokazao da nema nameru da odustane i da neće odustati od fizičke borbe koliko god da je neophodno.

Najavio je Srbin „tuču“, ali onu na terenu, kojom će pokazati Portlandu da ne može da prođe taj fazon „nasilnika“.

Iako na delu gledamo rivalstvo koje predstavlja čudnu estetiku, prvu reč u okršajima ne vodi Demijan Lilard, već Entoni.

Popularni Melo je u jednom trenutku sa obe ruke srušio Jokića na zemlju. Srbin je ustao spreman da ga vrati na mesto, ali je ubrzo odlučio da „spusti loptu“ i bes kanališe na teren.

I sudije svakako nisu pomogle da se smiri situacija, ali Melo kao da želi da ostaje najbolji igrač koji je ikada nosio broj 15 u Denveru.

Kao da odatle ovaj veteran crpi dodatan motiv, a svoj bes jasno izražava nesportskim ponašanjem prema Jokić jer kako objašnjavaju navijači dres sa brojem 15 može da bude povučen iz upotrebe samo zbog jednog igrača.

To je samo početak, ali navijači su već napravili niz duhovitih opaski.

Jedan od njih je imao opis „Jokić kada vidi da ga čuva Nurkić“.

Navijači su kroz jedan video snimak pokazali kako je Melo srušio Jokića.

 

 

Jedan od navijača je prikazao i kako Jokić reaguje kada čuje izraz „Dejm tajm“ (“ Lilardovo vreme“).

Zbog svega ovoga Denver i Portland prati sve više ljudi u NBA ligi jer njihovi okršaji garantuju sve ono zbog čega je košarka globalno popularna, ali i priliku da se napravi čitavo more „mimova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar