Leonid Fedun
Leonid Fedun; Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Preko noći postao bivši. Gotovo siromah.

Leonid Fedun izgubio je 99 odsto svog bogatstva (Forbs je procenio njegov imetak na 6,7 milijardi dolara), pa je vlasnika Spartaka iz Moskve prinuđen da napravi nekoliko poteza koje nikako nije želeo.

PROČITAJTE JOŠ

Portal „Čempionat“ prenosi da je gubitak velikog bogatstva ovog ruskog oligarha potvrdio Vladimir Afanasjev, član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rusije.

Pretpostavlja se da će morati da proda čuveni klub. Izgubio je gotovo sav novac zbog odluke da se suprostavi odluci Vladimira Putina da Rusija otpočne invaziju na Ukrajinu.

Fedun je najpoznatiji kao vlasnik kompanije Lukoil, a jednom prilikom je u zvanično saopštenju firme odlučio da pozove na okončanje sukoba.

Fedun je tokom jula 2021. godine pokušao da postane drugi ruski vlasnik u Premijer ligi. Ipak, njegova ponuda od 400 miliona funti za kupovinu Vulverhemptona je bila odbijena, a sada i Roman Abramovič mora da napusti Veliku Britaniju. Stavio je Čelsi na prodaju, a sada su klubu zamrznuta sva sredstva. Fedun se dva puta ženio, ima šestoro deco i živi u Moskvi.  Inače, ovaj milijarder je rođen u Kijevu i ima 65 godina.

Spartak je trenutno deveti klub u Rusiji sa samo 27 bodova iz 22 kola, a neće moći da računa da će prihodovati od Lige Evrope jer je UEFA odlučila da ga izbaci iz takmičenja. U ovom takmičenju je Spartak trebalo da odmeri snage sa Lajpcigom. Tim iz Moskve je najuspešniji klub iz Rusije i ima 10 titula prvaka države.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare