Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Kristijano Ronaldo se nakon 12 godina vratio u Mančester junajted, na prvom nastupu je postigao dva pogotka protiv Njukasla (4:1), a već od prvog trenutka je pokazao da je pravi lider.

PROČITAJTE JOŠ

Ole Gunar Solskjer, trener „crvenih đavola“, istakao je da Ronaldo tera saigrače da budu bolji, a dugo se prepričava i govor Portugalca pred saigračima.

Britanski „San“ je preneo detalje govora, ali i pojasnio da su svi igrači slušali u potpunoj tišini šta ima da im kaže.

„Vratio sam se u Mančester Junajted iz dva razloga. Prvi je zato što volim klub, drugi je što volim pobednički mentalitet koji se razvija u svim segmentima ovoga kluba. Nisam se vratio da budem navijač. Ako želite da uspemo, potrebno mi je da srcem volite ovaj klub. Morate da jedete, spavate i borite se za ovaj klub. Bez obzira na to da li igrate ili ne, morate da podržite svoje saigrače i da date 100 odsto za Junajted.Ovde sam da pobeđujem i ništa drugo. Pobede nam svima donose sreću. Želim da budem srećan, a vi?“, pitao je Ronaldo nove saigrače.

FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL
FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Pominjao je i penziju, ali u cilju da motiviše igrače.

„Želim da vratim pobednički mentalitet ovom klubu, da kada jednog dana odem u penziju, on ostane. Ova grupa igrača će dominirati fudbalom, kao mi u prošlosti. Daću sve od sebe da tako bude, ali mi je potrebna i vaša podrška. Da li ste spremni za borbu? Da li ste spremni da ostavite sve na terenu za klub?“, završio je govor Ronaldo.

Saigrači su njegovo obraćanje ispratili aplauzom, a nakon toga je Portugalac postigao dva pogotka u trijumfu nad Njukaslom sa 4:1.

BONUS VIDEO Golovi Kristijana Ronalda protiv Njukasla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar