Danilo Pantić slavi gol protiv Dunajske Strede; foto: Srdjan StevanovicStarsport.

Fudbaleski klubovi Partizan, Vojvodina i Čukarički saznali su imena rivala protiv kojih će odmeriti snage u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Partizan je trijumfom nad Dunajskom Stredom preskočio prvu „prepeku“, ali će druga biti mnogo ozbiljnija. Tim iz Humske će put do plej-ofa tražiti preko ruskog Sočija, koji je u dva meča bio ubedljiv protiv Nefčija iz Azerbejdžana.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi meč Rusi su dobili sa 3:0, da bi u drugom dva puta imali prednost, prvo 1:0, potom i 2:1, a nakon što je u 52 minuta igre na semaforu bilo 2:2, Soči je krenuo u još jedan nalet.

Inicijativa se isplatial u 70. i 82. minutu, kada su postigli još dva gola, i ukupnim rezultatom 7:2 obezbedili dvomeč sa Partizanom.

Od ranije je poznato da će Vojvodina imati izuzetno težak zadatak, pošto je nakon duplog trijumfa nad litvanskim Panevežisom (oba puta po 1:0) žreb vodi na austrijski LASK, koji se od 3. kola priključuje takmičenju.

Neće biti lako ni Čukaričkom, koji će morati put Švedske, gde ga čeka Hamarbi. Nakon trijumfa na svom terenu protiv Maribora od 3:1, Hamarbi je obezbedio i prolaz dalje pobedom u Sloveniji od 1:0.

Utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija na programu su 5. i 12. avgusta, a pobednici će zaigrati u plej-of rundi kvalifikacija za plasman u grupnu fazu prvog po redu izdanja Lige konferencija.

Žreb za plej-of zakazan je za 2. avgust.

Rivali srpskih klubova i 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

Partizan – Soči

Vojvodina – LASK

Čukarički – Hamarbi

Bonus video: Srpske košarkašice otkrile koja je njihova tajna moć

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar