Fudbaleri Partizana slave gol protiv Dunajske Strede; Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku Stredu u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija sa 2:0 i ukupnim rezultatom 3:0 obezbedili plasman u 3. kolo, gde ih čeka ruski Soči.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je u meč ušao sa golom prednosti zahvaljujući pogotku Lazara Markovića iz beogradskog duela, a sam početak je pokazao da goste ne očekuje ni najmanje lak zadatak u borbi za prolaz.

Slovaci su krenuli znatno ofanzivnije, i u više navrata poprilično namučili crno-bele, ali nisu uspeli da to pretoče u konkretan rezultat.

Sa druge strane, crno-beli su u 20. minutu stigli do prednosti. Nakon što je golman domaćeg sastava šut Saničanina prosledio u korner, nakon udarca iz ugla i gužve lopta je stigla do Pantića koji je sjajnim udarcem pogodio mrežu.

Do kraja prvog poluvremena moglo je da bude i nerešeno, pošto je Zuberu izašao sam ispred Popovića, ali je mladi čuvar mreže sjajno zaustavio njegov pokušaj i skrenuo ga u korner, ali i 2:0, da je Rikardo bio malo prisebniji i sa dva metra loptu poslao u mrežu.

U drugom delu meča nije bilo previše uzbuđenja sve do 69. minuta, kada su domaći prvo naterali Vujačića da interveniše i loptu izbije u korner, a potom pogodili okvir gola nakon udarca iz ugla.

Najbolju priliku imali su igrači Dunajske Strede u 78. minutu, kada je Seničanin startovao na Taiva, činilo se odneo čistu loptu, ali je dosuđen penal. Balićev šut je sjajno „pročitao“ Popović, sprečio izjednačenje, da bi dva minuta kasnije Rikardo na asistenciju Zdjelara postavio konačnih 2:0.

U trećem kolu Partizan će odmeriti snage sa ruskim Sočijem.

Podsećamo, pored crno-belih, u narednu fazu prošli su i Čukarički i Vojvodina.

Dunajska Streda – Partizan 0:2 (0:1) (prvi meč 0:1)

(Pantić u 20, Rikardo u 80. za Partizan)

Stadion: MOL arena; Sudija: Alain Bieri (Švajcarska)

Dunajska Streda: Jedlička – Kružilak, Bekorovanil, Bruneti – Vera, Nži, Šafer, Nebila (od 46. Balič), Cigankis – Divković, Zuberu (od 57. Taivo)

Partizan: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković, Natho, Pantić – Rikardo

90′ Kraj meča!

Pobeda Partizana 2:0 i prolaz u naredno kolo.

85′ Nova šansa za Slovake

Zdjelar je faulirao Nikolaeskua, Balić šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta zamalo prohujala preko gola, pa je ostalo 2:0 za crno-bele.

80′ Surova kazna Partizana

Odbranjen penal Popovića motivisao je igrače Partizana, pa je sevnula kontra, Zdjelar uposlio Rikarda a napadač crno-belih zatresao mrežu za 2:0.

78′ Poklon-penal za Slovake, Popović junak Partizana

Saničanin je bio u duelu sa Taivom, startovao na loptu, odneo je, tom prilikom zakačio i rivala, što je sudija iz Švajcarske okarakterisao kao start za najstrožu kaznu, iako je do kontakta došlo nakon što je Saničanin odneo loptu. No, poravnanje je sprečio Popović sjajnom odbranom udarca koji je izveo Balić, pa je ostalo 1:0.

70′ Nova izmena u DAC-u, menja i Stanojević

Nžija je zamenio Mumu, dok je u Partizanu Jojić otišao na klupu, a u igru ušao Šćekić.

69′ Partizan imao sreće

Odličan napad Dunajske Strede, nakon šuta Šafera sa oko 20 metara koji je Vujačić uspeo da zakači i preusmeri u korner usledio je udarac glavom i pogođen okvir gola, da bi u nastavku odbitak završio zamalo pored gola, pa je ostalo 1:0 za crno-bele.

Dva prošla, čeka se Partizan

Nakon Čukaričkog, prolaz u 3. kolo obezbedila je i Vojvodina. Ukoliko ne bude nekog velikog pada i Partizan sačuva dva gola viška, Srbija će prve prepreke u kvalifikacijama za evrokupove okončati sa stoprocentnim uspehom.

61′ Promene i u Partizanu

Markovića i Natha su zamenili Jović i Holender.

57′ Zuberu napustio igru

Partizan diktira dešavanja na terenu, sa druge strane Slovaci traže dobitnu kombinaciju za probijanje defanzive crno-belih, a Zuberua je zamenio Taivo.

46′ Počeo drugi deo igre

Jedna izmena, i to kod domaćih, Balič je na terenu umesto Nebile.

Poluvreme

Nakon prvih 45 minuta tim iz Humske ima 1:0, ukupno 2:0 protiv tima Dunajske Strede.

Rikardo Gomeš; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

45+2 Rikado se obrukao

Moglo je da bude 2:0 za Partizan nakon sjajne šanse Rikarda. Iskoristio je očajnu reakciju odbrane domaćeg tima, zaobišao Jedličku, šutirao sa dva metra, ali je golman domaćeg sastava uspeo da nekako zakači loptu i skrene je ka stativi, pa je ostalo 1:0.

40′ Partizan propustio šansu da kazni kiks odbrane

Bili su igrači domaćeg tima na polovini Partizana, nisu znali šta će sa loptom pa su morali da je vrate na svoju polovinu. Strpljivo su Rikardo i Pantić pratili dešavanja, pa su pritiskom naterali rivala na grešku, Rikardo je presekao loptu, ali je dao veoma loš pas ka Pantiću. Da je lopta bila malo bolja, crno-beli bi imali sjajnu šansu da dođu do 2:0.

26′ Sjajna odbrana Popovića

Zuberu je iskoristio priliku i projurio pored odbrane crno-belih, izašao sam ispred Popovića, šutirao, ali je golman crno-belih uspeo da zakači loptu dovoljno da ona završi van granica terena.

I Vojvodina na dobrom putu

Novosađani protiv litvanskog Panevežisa imaju 0:0, ukupno 1:0, pa se nalaze na putu da i oni prođu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

20′ Partizan vodi, Pantić strelac

Nakon kornera i centaršuta Jojića probao je glavom Saničanin, Jedlička sprečio da lopta završi u mreži, ali je samo odložio neminovno. Nakon centaršuta sa desne strane posle udarca iz ugla i gužve u kaznenom prostoru do lopte je stigao Pantić, šutirao odlično, pogodio za 1:0, pa crno-beli imaju dva gola prednosti.

11′ Domaći sastav opasniji 

Za razliku od prve utakmice tokom koje su igrači Partizana 90 minuta dominirali, početak revanša protekao je u ofanzivnijoj partiji Dunajske Strede, koja od početkog udarca pokazuje nameru da dođe do trijumfa. Sa druge strane, crno-beli, koji imaju 1:0 iz Beograda, svoju šansu čekaju iz kontranapada.

3′ Popović spasao Partizan

Pokušao je mladi Divković da iznenadi golmana Partizana, šutirao je iz teške pozicije ali veoma oštro, no njegov udarac je Popović, koji je bio fokusiran, uspeo da zaustavi i izbaci u korner.

Dobro došli na prenos revanš meča 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija između Dunajske Strede i Partizana na portalu Nova.rs!

20:40 Šta je potrebno Partizanu za prolaz dalje?

Crno-beli su prvi meč dobili rezultatom 1:0, pa bi ih svaka pobeda ili remi odveli u narednu rundu. Ukoliko bi slovački tim slavio minimalnim rezultatom, meč bi otišao u produžetke, dok bi trijumf domaćeg sastava od dva ili više golova razlike značio i kraj evropskih ambicija crno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare