Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Slovenije Hrvatska - Slovenija
Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Hrvatska reprezentacija je ušla u poslednji mesec priprema za Evropsko prvenstvo (11. jun - 11. jul), a Zlatko Dalić, selektor "vatrenih", odlučio je da objavi spisak koji će do takmičenja pretrpeti izvesne promene.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu će Hrvatska igrati 13. juna protiv Engleske u 15 časova, a izmenom UEFA pravila dobio je dodatna tri mesta, pa na turnir može da povede 26 igrača.

Dalić je objavio novi spisak, a sa njim su bili i novi pomoćnik Vedran Ćorluka i Dražen Lalić.

PROČITAJTE JOŠ

“Okupljamo se 25. maja u Rovinju. Samo desetak igrača, a 28. još njih desetak. Nakon toga će doći i Kovačić, a onda i mladi reprezentativci. Moram reći da ovaj spisak nije konačan. Pozdravljam i Vedrana Ćorluku“, rekao je Dalić.

Objasnio je da Hrvatsku čeka izuzetno naporno takmičenje.

“Čeka nas težak posao. Igrači su igrali u paklenom tempu, ali kako svima, tako i nama. Veseli me što ćemo se družiti, iako nismo kompletni. I dalje nismo još taj tim, fali nam vremena. Razlika je u generacijama, ali atmosfera je savršena. Ona će se popraviti s rezultatima, koji do sada nisu bili najbolji. Verujem u ove igrače i prvi cilj je da prođemo grupu. Engleska je najteži rival. U finalu Lige šampiona oni imaju sedam-osam igrača, a mi samo jednog. S te strane se s njima ne možemo da se merimo, ali i dalje sam optimista“, kazao je Dalić.

Hrvatska će kao i ostale selekcije voditi na EP 26 igrača, ali će samo 23 biti prijavljena za meč. Za poslednja tri mesta će se boriti nekoliko igrača, a selektor je sastavio i listu rezervista koje može da aktivira u slučaju nepredviđenih situacija.

Sastav Hrvatske reprezentacije za Evropsko prvenstvo

Golmani: Dominik Livaković – Dinamo, Lovre Kalinić – Hajduk, Simon Sluga – Luton, pretpoziv: Ivica Ivušić

Obrambeni: Šime Vrsaljko – Atletiko Madrid, Domagoj Vida – Bešiktaš, Josip Juranović – Legia, Dejan Lovren – Zenit, Duje Ćaleta-Car – Marsej , Borna Barišić – Glazgov Rendžers, Mile Škorić – Osijek, Joško Gvardiol – Dinamo. Rezerve: Uremović i Pongračić.

Veznjaci: Luka Modrić – Real Madrid, Marcelo Brozović – Inter, Milan Badelj – Đenova, Mateo Kovačić – Čelsi , Nikola Vlašić – CSKA Moskva, Mario Pašalić – Atalanta, Luka Ivanušec. Rezerve: Moro, Majer i Bašić.

Napadači: Bruno Petković – Dinamo, Ivan Perišić – Inter, Andrej Kramarić – Hofenhajm, Josip Brekalo – Volsfburg, Ante Rebić – Milan, Mislav Oršić – Dinamo, Ante Budimir – Osasuna. Rezerve: Lovrić i Livaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram