Remi 2:2 Evertona i Liverpula u sjajnom gradskom derbiju
Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

Fantastičan gradski derbi odigrali su Everton i Liverpul koji je završen bez pobednika - 2:2. A, vrlo lako je moglo da bude drugačije na startu 5. kola Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

Povrede, izmene u prvom poluvremenu, crveni karton, četiri gola, 100. pogodak Mohameda Salaha i na kraju VAR koji je rešio gradski derbi.

Sve to smo videli u remiju Evertona i Liverpula na „Gudisonu“, a „karamele“ i posle 10 punih godina ne znaju za pobedu nad najvećim rivalom.

Poslednji put je to bilo 17. oktobra 2010. i sada je četa Karla Ančelotija uspela da dođe do boda, tako što je dva puta stizala do izjednačenja i u finišu sa igračem manje sačuvala konačnih 2:2.

Počelo je sjajno, pogotkom već u trećem minutu… Salah je prebacio loptu do Robertsona koji je sa leve strane pronašao Manea, a on je iz prve zakucao loptu pod prečku sa ivice peterca – 0:1.

Tri minuta kasnije vrlo bitan trenutak kada se povredio Virdžil van Dajk. Brutalno je golman Pikford srušio štopera Liverpula i povredio ga tom prilikom, ali penala nije bilo jer je prethodno bio u ofsajdu.

Foto: EPA-EFE/Peter Byrne

Morao je da ga zameni Gomez, sa kojim je odbrana engleskog prvaka daleko poroznija. To se potvrdilo sredinom prvog poluvremena. Posle više od pet godina Everton je dao gol protiv Liverpula na svom stadionu – korner sa desne strane izveo je Hames Rodriges, a najviši u skoku bio je Kin pored Firmina i Matipa za 1:1.

Nedugo zatim povredio se i defanzivac domaćina Šejmus Kolman, pa je i Ančeloti poput kolege Klopa morao da menja već do velikog odmora.  U nastavku se ništa značajnije nije dešavalo do 72. minuta kada su „Redsi“ opet poveli.

Salah je iz prve zakucao odbijenu loptu u mrežu, u svom stilu, za 1:2 i 100. pogodak u dresu slavnog kluba, a u samom finišu Everton je drugi put uspeo da poravna.

Foto: EPA-EFE/Peter Byrne

Napadač Kalvert-Luin najviše je skočio pored Gomeza i Robertsona na centaršut Dinja, i glavom spustio loptu u donji levi ugao za 2:2. U poslednjim trenucima – filmska drama.

„Karamele“ su ostale sa desetoricom kada je Rišarlison kasnio sa uklizavanjem, i neoprezno i pregrubo odneo Tijaga Alkantaru, pa je opravdano dobio direktan crveni karton. I malo je nedostajalo da to plati porazom.

Alkantara je na levom krilu izbacio Manea, on je vratio loptu u sredinu odakle je šutirao Džordan Henderson dovoljno nezgodno da matira Pikforda, ali – gola ipak nije bilo! Mane je prethodno bio u milimetarskom ofsajdu prema VAR, što je golim okom zaista nevidljivo.

PREMIJER LIGA, 5. KOLO

Subota:

Everton – Liverpul 2:2 (1:1)

(Kin 19, Kalvert-Luin 81 – Mane 3, Salah 72)

Čelsi – Sautempton 16

Mančester siti – Arsenal 18.30

Njukasl – Mančester junajted 21

Nedelja:

Šefild junajted – Fulam 13

Kristal Palas – Brajton 15

Totenhem – Vest Hem 17.30

Lester – Aston Vila 20.15

Ponedeljak:

VBA – Barnli 18.30

Lids – Vulverhempton 21

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar