Foto: Čukarički, TSC, Starsport

Ludnica fudbalske pijace.

Superliga Srbije za sezonu 2023/2024 će biti istorijska, pošto će srpski fudbal prvi put u istoriji imati (najmanje) čak tri tima u grupnoj fazi nekog takmičenja.

A prilika da zaigraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope ili Ligi konferencija dovoljan je motiv igračima koji su nekada nastupali u Superligi, a potom odlučili da se otisnu „preko bare“, da se vrate u takmičenje u kom su se vinuli ka inostranstvu.

PROČITAJTE JOŠ...

TSC je prošle sezone zauzeo drugo mesto iza Crvene zvezde, pa su u Bačkoj Topoli odlučili da pošteno pojačaju igrački kadar pred početka nove sezone, te je opremu kluba zadužilo nekoliko proverenih imena na nivou Superlige.

Uroš Milovanović, nekada mlada nada Crvene zvezde i napadač Sportinga iz Hihona, stigoa je na pozajmicu kako bi pomogao klubu, i to nakon godinu dana u Španiji. Prethodno, Milovanović je nastupao za Radnik iz Surdulice, odakle je i otišao na Iberijsko poluostrvo.

Fudbalskim svetom odjeknula je i odluka nekadašnejg veziste tima sa Marakane i strelca izjednačujućeg gola u pobedi nad Olimpijakosom (3:1) Miloša Vulića, koji je Peruđu zamenio Bačkom Topolom, dok je na poziciji štopera dres TSC-a obukao Jovan Vlalukin, nekada smatran za jednog od najtalentovanijih igrača Partizana. On je stigao iz letonskog RFS-a.

Na povratnike su se oslonili i u Čukaričkom, pa su tako u klub došli nekadašnji štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović (igrao za APOEL iz Limasola), te Nemanja Ćalasan, koji je iz Spartaka iz Subotice 2019. godine otišao u portugalski Čaves, da bi se nakon četiri godine u ovoj ligi vratio u Srbiju.

U narednim danima bi trebalo da dođe i do konačnog otelotvorenja najavljene fudbalske bombe iz Novog Pazara, pošto je Sejduba Suma, nekadašnji fudbaler Partizana, dogovorio sve uslove sa klubom sa Jošanice, te bi trebalo da predstavlja ogromno pojačanje u borbi za plasman prvo u Top 8, a potom i u Evropu naredne sezone.

Ni Partizan i Crvena zvezda nisu bili imuni na igrače koji su nekada igrali u srpskom fudbalu, te su tako u Humsku stigli bivši golman Radničkog iz Niša Aleksandar Jovanović, nekadašnji levi bek Vojvodine i Crvene zvezde Nikola Antić, te povratnik u crno-bele Aleksandar Šćekić, dok je u Zvezdu stigao ljubimac navijača Miloš Degenek.

A spominje se i da bi ponovo u Srbiji mogao da zaigra doskorašnji zadnji vezni Crvene zvezde, Seku Sanogo, koji je proteklih šest meseci proveo na pozajmici u ekipi francuskog Pariza. Jedino pitanje je gde, pošto je dovođen u vezu sa Vojvodinom i Novim Pazarom.

Takođe, jedna prava „bomba“ odjeknula je i u Prvoj ligi Srbije, pošto je Ivan Radovanović, nakon 15 godina igranja u Italiji (Atalanta, Piza, Bolonja, Novara, Kjevo, Đenoa, Salernitana), potpisao za Jedinstvo iz Uba.

BONUS VIDEO Istrage odlažu start fudbalske lige: Koliko sve mogu da nas koštaju mameštanja u fudbalu i košarci? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar