Foto: EPA-EFE/Julien de Rosa

Fudbalski klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej upozorio na pretnje smrću tom igraču.

Utakmicu dva kluba u nedelju u Parizu, u kojoj je Olimpik ostvario minimalnu pobedu (1:0), obeležio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz Pari Sen Žermena.

PROČITAJTE JOŠ

Među isključenim je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio posle intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i pre toga sukobila i međusobno vređala.

Nejmar je posle utakmice optužio Alvara za rasizam, dok je Olimpik izdao saopštenje u kojem je navedeno da Gonsales nije rasista.

„Nema mesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima“, naeo je Pari Sen Žermen u saopštenju posle kontraverznog susreta, istakavši da „snažno podržava“ Nejmara i da se raduje istrazi Lige jedan.

Usledio je odgovor iz Marseja.

„Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem otkad je došao u klub. Isto su svedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom prfesionalnom sportu“, naveli su iz Olimpika.

Klub iz Marseja je upozorio na „ozbiljne posledice“ puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do „stalnog uznemiravanja i pretnji smrću“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar