Foto: EPA-EFE/Igor Kupljenik

Reprezentativac Portugala Rafael Leao optimistačan je pred duele njegove reprezentacije sa Irskom i Srbijom u poslednja dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na Darka Lazovića i Filipa Đuričića, ali ni zdravstveno stanje u portugalskoj reprezentaciji nije na zavidnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

Utakmicu sa Irskom propustiće Bernardo Silva, pa bi fudbaler Milana Rafael Leao mogao dobiti bitnu ulogu u ključnim susretima.

„Čekaju nas utakmice protiv dva jaka tima i biće tesna borba oko plasmana na Mundijal. Ali ako budemo imali dobar pristup mečevima, pobedićemo. Bićemo moćni na terenu i uzećemo po tri boda u oba meča. Ovo su dva finala za nas, koja moramo da dobijemo. Ne umemo mi da igramo na nerešeno. Jesu protivnici jaki, međutim, naš plan su dve pobede i direktan put u Katar“, poručio je Portugalac.

Leao se pre svega osvrnuo na duel sa Irskom koji je na programu u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

„Znamo koliko je Irska jak tim, takmičarski nastrojen, ali mi smo Portugalija, mi idemo uvek na pobede. Poštujemo naše protivnike, međutim, hoćemo da pobedama osvojimo prvo mesto“, rekao je Rafael.

Leao ima samo 22 godine i već puca od samopouzdanja, a ove sezone u dresu Milana postigao je pet golova i upisao dve asistencije.

„Veoma sam srećan kako mi ide ove sezone. Poziv u reprezentaciju sam zaslužio napornim radom. Srećan sam što sam ovde i cenim priliku koju sam dobio. Ne biram poziciju, mogu da igram i levo i desno i centralno, gde god selektor da kaže, istakao je on.

Upitan da li više voli da igra sa Ibrahimovićem u Milanu ili Ronaldom u dresu reprezentacije, Leao se zbunio.

„Radi se o dvojici velikih igrača koje izuzetno cenim i uvek se trudim da učim od njih. Više volim da igram sa Ronaldom, on je fudbaler kojeg najviše poštujem“, rekao je Leao, a potom se na društvenim mrežama „vadio“ rekavši da voli da igra sa obojicom.

Poznavajući Zlatana, pitanje je koliko će mu se ova izjava dopasti i kako će Leao biti dočekan po povratku u Milan.

BONUS VIDEO: Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar