Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Darko Lazović zbog povrede definitivno neće moći da igra za reprezentaciju Srbiju na gostovanju Portugalu (14. novembar), što je veliki problem za "orlove".

Veliki problem za selektora Dragana Stojkovića Piksija pred meč godine. Verona je potvrdila da će Lazović zbog povrede propustiti obaveze sa Srbijom u samoj završnici kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„U dogovoru sa medicinskim timom reprezentacije Srbije, Darko Lazović je napustio Staru Pazovu i vratio se u Veronu. Narednih nekoliko dana nastaviće sa terapijama i njegovo stanje pratićemo iz dana u dan“, navodi se u saopštenju italijanskog kluba.

Povređeni igrač jako je bitan za Srbiju, jer u Piksijevoj formaciji sa trojicom pozadi pokriva celu desnu stranu. Upravo je ta pozicija često deficitarna među „orlovima“, pa je selektor Srbije pribegavao i opciji da ofanzivca Filipa Đuričića gura na mesto desnog spoljnjeg.

Na gostovanju u Lisabonu (nedelja, 20.45) bi po desnom boku mogao da šparta Nemanja Radonjić ili će Stojković opet iznenaditi izborom.

U međuvremenu je naknadno pozvao levog beka Fjorentine, Aleksu Terzića.

Srbija će u četvrtak odigrati prijateljski meč sa Katarom, a istog dana će Portugal gostovati Irskoj, pred okršaj „orlova“ i Ronaldove družine u nedelju za plasman na Svetsko prvenstvo.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

BONUS VIDEO Maljković o Tokiju, Parizu, medaljama i milionima metaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar