Foto: Starsport

Stefan Mitrović spreman je za još jedan spektakl protiv Portugala, kom je u Beogradu oduzeo pobedu na neviđeni način.

PROČITAJTE JOŠ

Postao je već kultni potez Mitrovića, koji je u poslednjem trenutku izvadio loptu sa linije pri šutu Kristijana Ronalda za 3:2.

Ostalo je 2:2 uz kontroverze i debate da li je lopta prešla liniju, a Srbija je ovim remijem održala dobru poziciju uz veliki nalet samopouzdanja za nastavak takmičenja.

Srbija je sada prva u grupi A i čeka je samo meč sa Portugalcima u Lisabonu 14. novembra od 20.45, dok Portugal ima i gostovanje Irskoj tri dana ranije.

Ono što raduje Mitrovića pred meč godine, jeste dobra forma velikog broja igrača, naročito golgetera.

„Dosta igrača sa spiska igra standardno i dobro u klubovima, to definitvno može da raduje selektora pred okupljanje. Ali svi su već pokazali da daju maksimum u reprezentaciji, bez obzira na to u kakvoj su formi u klubu. Kada se okupimo, svako odlično odrađuje svaki zadatak selektora. Imamo izvanrednu grupu, atmosferu, svi smo spremni da damo sve od sebe na utakmicama. Što se tiče Mitra i Ducija, naravno da raduje što su dosta golova postigli između ova dva okupljanja. To je veoma bitno za nas, uz Luku Jovića imamo tri sjajna napadača, mislim da nikada u istoriji nismo imali ovakva tri napadača i to je jedna od snaga ekipe“, kaže Mitrović za Nova.rs.

Očekuje li se dosta drugačija utakmica od one u Beogradu, koja je upamćena po neverovatnom „skidanju“ lopte sa linije?

Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

„Što se tiče meča u Beogradu, mislim da ne treba da se osvrćemo previše na to, u drugi meč moramo da uđemo mnogo ozbiljnije, prvo poluvreme protiv Portugala nije bilo najbolje, primili smo dva jeftina gola. Moramo da krenemo meč sa manje respekta, mnogo ozbiljnije, da verujemo u svoje kvalitete. Imamo kvalitet da možemo da napravimo uspeh, prethodne utakmice i forma daju za pravo da verujemo kako možemo do krajnjeg cilja.“

Da li ste videli Piksijevu konferenciju na kojoj je „pucao“ od samopouzdanja, uliva li to dodatno poverenje?

„Mislim da selektor od početka pokazuje da veruje u nas i mi smo na terenu pokazali da sa pravom veruje u kvalitet reprezentacije i nas kao igrača. Sigurno ima samopouzdanje i veru u nas. Nikad, ni u jednom trenutku, nije pokazao da ne veruje u nas i uspeh. Od početka, kada je došao, postavio je ciljeve i veoma samouvereno idemo ka tome.“

Može li za Srbiju odigrati dobru ulogu i činjenica da Portugalci prvo gostuju tradicionalno tvrdim Ircima? Ipak moraju prvo da razmišljaju o tome, dok Orlovima sve staje u 90 minuta koji će se odigrati u Lisabonu.

„Treba da gledamo sebe, svakako treba da gledamo poslednji meč kao finale, nebitno šta će oni uraditi. Svakako će poslednji meč odlučivati o svemu, pripremićemo se maksimalno, stopostotno. To je najvažnije i od početka kvalifikacija gledamo samo sebe, pokazali smo da kvalitetom i znanjem treba tako da bude uvek“, zaključio je Mitrović.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (PROMO)

BONUS VIDEO Medvedev pobesneo zbog Novakovog navijača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar