Gavrilo Djurdjevic
Gavrilo Đurđević Foto:Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Kada je najteže ujedinjujemo se najbolje, to je srpski narod pokazao mnogo puta, a tako je i sada kada smo svi okupljeni oko misije pomoći šestomesečnoj bebi Gavrilu Đurđeviću da sakupi dva i po miliona evra i započne lečenje od podmukle bolesti, spinalne mišićne atrofije. 

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten šampionske generacije Obilića Kuzman Babeu je pre tri dana ponudio na aukciju za Gavrila dres koji je dobio od Đovane Elbera nakon meča kvalifikacija za Ligu šampiona koji je Obilić igrao protiv Bajerna iz Minhena 1998. godine, a ta aukcija privukla je pažnju i srpske fudbalske kolonije iz Levadije iz Talina.

U ovom estonskom klubu koji kao trener predvodi Marko Savić, radi i kondicioni trener Uroš Nikolić, a igraju Miljan Ilić, Luka Luković i Strahinja Krstevski.

Njihova ponuda od 80.000 dinara na aukciji za dres Đovane Elbera bila je najveća, sva sredstva biće donirana za lečenje malog Gavrila, a dres? Dres će ostati kod Kuzmana Babeua po želji Srba iz Levadije.

„Pratimo celu akciju za Gavrila od samog početka, i želeli smo da damo svoj doprinos. Videli smo aukciju za dres legendarnog Đovane Elbera i videli smo da se Kuzman Babeu odrekao vredne uspomene na sjajne dane u svojoj karijeri, vidi se koliko je vezan za taj dres, ali je ipak odlučio da ga ponudi zbog Gavrila, što je divan gest. Drago nam je što smo mogli da pomognemo koliko možemo ovu akciju i doniramo određena sredstva i naša velika želja jeste da dres ostane kod Kuzmana Babeua. U planu je da pokrenemo još akcija ovde u Estoniji i nadamo se daćemo na još neki način doprineti kompletnoj akciji“, izjavio je trener Levadije Marko Savić.

Podsetimo, nakon aukcije kapitenske trake Kristijana Ronalda, akcija za Gavrila je dobila zamah i mnogi sportisti su se uključili kako bi pomogli, među kojima i Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Stefan Mitrović, Luka Jović, Saša Ilić, Nenad Milijaš i mnogi drugi.

Prema poslednjim informacijama koje je objavila porodica malog Gavrila sakupljeno je milion evra za njegovo lečenje, i potrebno je još milion i po evra kako bi šestomesečni Gavrilo dobio lek Zolgesma.

KAKO JOŠ MOŽETE POMOĆI GAVRILU

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram


 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar