Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Neverovatna partija Benzeme, dugo će žaliti Parižani za onim što su prokockali na gostovanju.

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pobedom nad Pari Sen Žermenom na svom stadionu 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kraljevići“ su het-trikom Karima Benzeme neutralisali tako 1:0 iz prvog meča, uprkos tome što su i u drugom gubili sa još 1:0.

Pari Sen Žermen je odigrao dva potpuno različita poluvremena – prvo u kom je delovao kao ozbiljna, ubitačna ekipa, i drugo u kom su Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar skupa sa ostalima delovali kao grupa građana okupljenih na terminu.

Parižane je previše koštala jedna nepromišljenost i kiks golmana Đanluiđija Donarume, koji je ni iz čega poklonio prvi gol i nadu Realu.

Madridski klub je živnuo i počeo da igra kako ume, a Pari Sen Žermen je pretrpeo veoma jak šamar.

Prvo poluvreme proteklo je u boljoj i konkretnijoj igri Pari Sen Žermena.

U svakom potezu i dodavanju mogli ste da vidite i više želje da se napadne gol rivala, dok se u Realu sve uglavnom svodilo na pokušaje Karima Benzeme.

Kilijan Mbape se povredio na treningu u ponedeljak, ali je uspeo da se oporavi do meča sa Realom i da se opet upiše u strelce.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Njegov tim je od prvog minuta krenuo ofanzivno od noge do noge, ali je Asensio prvi zapretio malo traljavim udarcem u četvrtom minutu.

Mbape je u osmom i 13. minutu promašivao dobre šanse, posebno u drugoj kada je izašao sa strane ispred Kurtoe.

Belgijanac je sačuvao svoju mrežu, a istakao se i u 22. minutu kada je odbranio udarac Nejmara.

Na drugoj strani se tri minuta kasnije zagrejao i Đanluiđi Donaruma koji je skinuo fantastičan udarac Benzeme.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Modrić je vukao loptu do nekih 20, 25 metara od gola PSŽ-a. Oboren je, i tek što je počeo da se žali sudiji, Benzema je iz kolena raspalio po lopti i naciljao sam ugao gola.

Donaruma je tu stupio na scenu i skrenuo loptu u korner. Lionel Mesi je u 31. minutu lobom prebacio Kurtou, ali je gađao pored stative.

Mbapeu je u 34. minutu poništen gol zbog ofsajda Nunja Mendeša prilikom ubacivanja, ali je zato u 39. minutu Francuz bio neumoljiv.

Nejmar ga je pronašao jednim potezom, Mbape je istrčao do šesnaesterca, Kurtoa je ostao sam i savladao je golmana Reala za 1:0.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Taj rezultat je ostao na snazi do poluvremena dokle je Karim Benzema imao i dva dobra, ali neprecizna i nedovoljno snažna udarca glavom.

Drugo poluvreme je počelo veoma sporom igrom na obe strane, gde je PSŽ čekao svoju šansu, a Real se mučio kada je trebalo da napadne.

Mbape je još jednom dao gol koji je poništen zbog ofsajda, a onda je usledio pravi šok.

Donaruma se poigravao sa loptom pred svojim golom, Benzema je to iskoristio i naterao ga da izgubi loptu i pošalje je Vinisijusu.

Brazilac ju je samo vratio Francuzu, a ovaj ugurao u mrežu za 1:1 i nadu Reala.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Nakon toga se PSŽ totalno pogubio. Neverovatno je šta su Parižani radili pred svojim golom, dok je Real ređao šanse.

Već u 64. minutu je Benzema imao šansu z audarac glavom i gađao je malo pored stative, da bi u 71. minutu Vinisijus dobio loptu u zicer situaciji i promašio.

A onda je zablistao Benzema. Za nekoliko minuta je postigao dva gola, prvo u 75. zatim i u 77. minutu.

Oba puta je kažnjavao smušenost odbrane rivala, a kod drugog gola treba pohvaliti i maestralan potez Luke Modrića.

Hrvat je proturio loptu kroz noge, a Benzema je izbegao ofsajd zamku i postigao je pogodak.

Real je do kraja meča ostao mnogo bolja ekipa, Modrić je u 86. minutu imao dobar šut koji je prozujao iznad prečke, ali je ostalo 3:1 za Real i 3:2 u ukupnom skoru.

Podsećamo, u drugom meču večeri, Mančester siti i Sporting su odigrali nerešeno 0:0, pa je engleski klub prošao dalje zbog 5:0 iz prvog meča.

Real Madrid – Pari Sen Žermen 3:1 (0:1)

(Mbape 39 – Benzema 61, 75, 77)

Stadion: Santjago Bernabeu, Madrid; Glavni sudija: Dani Makeli; Pomoćnici: Stegstra, De Frajs, Lindhut.

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Eder Militao, Alaba, Načo, Modrić, Kros, Valverde, Asensio, Vinisijus, Benzema; Trener: Karlo Ančeloti.

Pari Sen Žermen: Donaruma – Kimpembe, Markinjos, Hakimi, Nunjo Mendeš, Paredes, Verati, Danilo, Nejmar, Mesi, Mbape. Trener: Maurisio Poketino.

Drugo poluvreme:

90+4′ KRAJ! Pobeda Reala i plasman dalje

PSŽ je potpuno razočarao u drugom poluvremenu, nije se snašao uopšte sa većom energijom Madriđana, glavni igrači su bili odsečeni Francuzima, pa je Real na kraju zasluženo preokrenuo i prošao dalje.

85′ Ređa šanse Real

Uglavnom ih ne koristi Vinisijus, a Real sada deluje kao mnogo ozbiljnija ekipa od Pari Sen Žermena. Mnogo greše igrači Parižana. Lukas Vaskez je umalo kroz srce odbrane asistirao saigraču, a Modrić je sa distance gađao preko prečke.

77′ GOOOOOL! Šta radi Real Madrid, het-trik Benzeme!

Vodi kraljevski klub 3:1 i ovo je rezultat koji ga vodi u četvrtfinale Lige šampiona. Opet Benzema dobija loptu napred, šutira sa manje od deset metara i niko mu ne može ništa.

75′ GOOOOL! Benzema za 2:1!

Neverovatno šta radi Francuz. Vinisijus je komplikovao pored šestorice igrača Parižana, lopta je stigla do Modrića, ovaj je kroz noge Kimpembeu poslao loptu za Benzemu, a Karim je izbegao ofsajd zamku i dao gol.

Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

71′ Vinisijus se obrukao!

PSŽ se bukvalno nudi za još jedan primljen gol. Benzema je povukao akciju, lopta je u gužvi nekako došla do isturenog Vinisijusa  koji je ostao sam ispred Donarume i prebacio je gol iz zicer situacije.

64′ Uh koliko sreće za Pari Sen Žermen!

Pogubili su se igrači Parižana sada zbog primljenog gola, Benzema je dobio loptu na udarac glavom i malo pored stative je prošla. Mnogo sreće za PSŽ.

61′ GOOOOL! Real se vraća u igru 1:1!

Donaruma se poigravao ispred svog gola, nije hteo da ispuca loptu da bi ukrao koji sekund više i Benzema ga je omeo dovoljno da golman Parižana izgubi loptu. Do nje je došao Benzemin saigrač, vratio je loptu u peterac, a Karimu nije bilo teško da je sprovede u mrežu. Užasan, zaista strašan kiks Donarume.

55′ Evo opet Vinisijusa!

Konačno je malo živnuo igrač Reala, koji je šutirao u okvir gola po zemlji, odbranio je to Donaruma.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

54′ Mbape je „ronaldovskim“ driblingom izbacio Kurtou i dao gol

Poništen je pogodak zbog ofsajda, ali neverovatna finta Mbapea. Šteta.

50′ Vinisijus u prilici

Gužva je prevelika u šesnaestercu Pari Sen Žermena da bi Vinisijus mogao nešto više da uradi, pa na kraju i nije.

46′ Počeo je drugi deo igre

Real mora mnogo konkretnije da krene napred.

Prvo poluvreme:

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

45′ POLUVREME! Mnogo je opasniji PSŽ

Imao je i Real svojih šansi, dva dobra udarca glavom i jedan nogom Benzeme, ali konkretnije PSŽ barata loptom u nogama i kao u igri mačke i miša samo čeka šansu da poveća prednost.

39′ GOOOL! PSŽ vodi 1:0, sad nema greške!

Nejmar je poslao fantastičnu loptu, pokazao je neverovatan pregled igre jer je tačno znao gde je Mbape. Kilijanu je preostalo da uradi ono što najbolje radi, da istrči i završi akciju, što mu nije bio problem iako je ispred sebe imao jednog igrača Reala.

Šutirao je u bliži ugao gola Kurtoe, koji je ovog puta bio nemoćan.

35′ Dva opasna pokušaja Benzeme

Oba je glavom uputio francuski reprezentativac, ali nijedan nije bio dovoljno jak ili precizan.

34′ Nunjo Mendeš je koštao Mbapea gola!

Požurio je igrač Parižana kod dodavanja i ubacivanja napred, lopta je kasnije stigla do Mbapea koji je pogodio bliži ugao gola rivala, pogodio je, ali su sudije poništile odmah zbog nedozvoljene pozicije.

31′ Velika šansa za Mesija!

Iskombinovali su on i Nejmar na malom prostoru, Argentinac je imao šansu na nekoliko metara od gola pored peterca. Kurtoa je izašao, Mesi ga je prebacio ali kontrafelšom nije mogao da ugura loptu u mrežu i promašio je lob, koji je bio mnogo blizu stative.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

26′ Panika u odbrani Parižana

Neko je tamo izbio loptu visoko uvis posle kornera Reala i dodavanja Krosa za Karvahala. Donaruma je izbio loptu iz svoje mreže, mada na kraju nije imao potrebe da reaguje jer je Karvahal bio u ofsajdu.

25′ Uh kako odbrani Donaruma!

Uzvratio je Real „bombom“ pravo niotkuda! Modrić je vukao loptu do nekih 20, 25 metara od gola PSŽ-a. Oboren je, i tek što je počeo da se žali sudiji, Benzema je iz kolena raspalio po lopti i naciljao sam ugao gola. Donaruma je tek toliko zakačio loptu da je skrene u korner. Bilo je mnogo blizu!

22′ Opet brani Kurtoa!

Nejmar se bolje oslobodio ovog puta, šutirao je u donji levi ugao u koji se bacio Kurtoa i uspeo da mu zaustavi udarac. Brzo PSŽ ulazi u šanse i osvaja prostor do kaznenog prostora rivala.

Foto: Tanjug / (AP Photo/Manu Fernandez)

18′ „Bolnica“ na terenu, Nejmar blokiran

Posle Militaa, i Mendeš je dobio udarac i zbog toga se igra sada usporava. Nejmar je na levoj strani iskosa sa desetak metara izgradio sebi malo prostora, probao je da šutira i izblokiran je.

13′ Velika šansa za Mbapea!

Dobio je priliku na levoj strani posle greške Edera Militaa, koji je promašio loptu. Francuz je izašao sam ispred Tiba Kurtoe, koji je istrčao i skratio ugao Mbapeu, pa je uspeo da interveniše i sačuva svoju mrežu. Ušao je u meč naštimovan i dobro zagrejan.

Foto: Tanjug / (AP Photo/Manu Fernandez)

8′ Dobar napad Mbapea

Probao je i Kilijan da zapreti golu Reala, malo da oslobodi pritiska Markinjosa i ostale iz svoje odbrane, ali je akcija propala, iako je uputio udarac.

4′ Već smo videli i jednu povredu i jedan pokušaj

Eder Militao se našao na zemlji već u prvom, drugom minutu meča, a onda je u četvrtom Asensio u sredini dobio loptu sa levog boka, ali nije najbolje zahvatio loptu u vazduhu. Veliki hendikep bi bio da je Militao morao van igre.

BONUS VIDEO – Savićević: Da je Robi ostao, pobedili bismo Mančester i igrali novo finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare