Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Da li treba uopšte pominjati da je Sevilja u finalu Lige Evrope?

Španski klub se gotovo pretplatio na učešće u meču koji odlučuje o osvajaču trofeja drugog po značaju evropskog klupskog takmičenja pod okriljem UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Rekordnih pet puta Sevilja je bila prvak i to sve u poslednjih 15 sezona.

Poslednja je u vitrine kluba stigla pre četiri godine kada je u Bazelu „pao“ Liverpul.

Ovoga puta sa druge strane terena naći će se Inter, klub koji je u velikom usponu, ali i u problemu sa ambicijama pošto one u ovoj sezoni nisu bile praćene rezultatima.

Milanski klub je „gađao“ titulu u Italiji, a sezonu može da spasi samo u Ligi Evrope, koju je pod starim imenom Kup UEFA osvajao tri puta.

Finale startuje od 21.00 na stadionu Rajnenergi u Kelnu, a prema procenama, favorit je italijanski predstavnik.

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Mada, to nikako ne sme da bude ideja vodilja kada je u pitanju Sevilja, klub koji se specijalizovao za Ligu Evrope.

U to se uverio i Mančester junajted u polufinalu pošto je savladan rezultatom 2:1.

Sevilji nisu davane velike šanse, tako je bilo i protiv Rome u osmini finala, ali je španski klub u svakom duelu bio na visini zadatka.

„Sevilja je u nizu od 20 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, pobedila je u osam od devet poslednjih. Impresivni su bili protiv Rome i dokazali da mogu da budu strpljivi protiv Vulvsa i Junajteda. Njihovo iskustvo u ovom takmičenju im daje dodatnu prednost. Oni znaju kako da urade posao“, naveo je novinar Džo Voker.

Trener Đuen Lopetegi igru zasniva na visokom presingu i stalnom pritisku na protivnika, koga pokušava da uhvati na spavanju, pre svega preko bekova, iskusnog Hesusa Navasa i Serhija Reguljona.

„Inter ima tim koji je pravljen za Ligu šampiona i zahtevaće od nas da idemo do limita. To će biti težak izazov za nas“, naveo je Lopetegi.

Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

Pre svega nekoliko nedelja u Interu je upaljen crveni alarm pošto je trener Antonio Konte iznosio kritike na račun i uprave i fudbalera.

Stvari su se malo stišale pred završnicu Lige Evrope i mogle bi potpuno da budu vraćene u normalu osvajanjem titule. Trofej je trofej, kakav god on bio.

Na suvi kvalitet Inter je eliminisao redom Hetafe i Leverkuzen, da bi „petardom“ protiv Šahtjora najavio da ima nameru da se okiti evropskom krunom. Bar u Ligi Evrope.

„Čini se da je Konte pronašao magičnu formulu. On ima fantastičan tandem Lu-La – Romelu Lukaku i Lautaro Martines su zajedno postigli 54 gola, a po dvaput su tresli mreže u polufinalu“, navodi novinar Paolo Menikuči.

Kako je naveo, tim koji pobeđuje se ne dira i to je upravo ono što radi Konte, koristeći dva krilna beka i komandanta sredine terena Marcela Brozovića kao glavne adute u kreiranju napada.

„Moramo da igramo sa željom da pobedimo i da donesemo trofej u Italiju. Moramo da pokažemo da smo bolji tim. Ako budemo bolji, podići ćemo trofej, ako ne, daćemo sve od sebe i aplaudirati svojim protivnicima“, istakao je Konte.

Ko će do trofeja?

Inter je favorit večeras (21.00) u finalu Lige Evrope u Kelnu, ali na drugoj strani je Sevilja, kraljica ovog takmičenja. Kvota na italijansku ekipu je 2,25, dok je kvota na Sevilju 3,30.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige Evrope Inter – Sevilja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar