Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Romelu Lukaku ima svega 26 godina, ali već bogatu karijeru koju je morao da izgradi kao jako mlad ne bi li uspeo da obezbedi egzistenciju za svoju porodicu.

On je za „The Players’ Tribune“ izneo svoju ispovest, te otkrio detalje iz svog odrastanja.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov otac je bio profesionalni fudbaler, ali je u jednom trenutku ostao bez novca.

„Sećam se trenutka kada sam to shvatio. Imao sam šest godina, vratio sam se kući na ručak iz škole. Svakog dana je bilo isto. Hleb i mleko. Kad si dete ne razmišljaš o tome, ali verujem da smo samo to mogli sebi da priuštimo“, naveo je Lukaku.

Ipak, taj dan nije bio isti kao prethodni.

„Video sam majku kako stoji pored frižidera. Kao i obično. Samo što je ovoga puta nešto mešala sa mlekom. Nisam razumeo o čemu se radi. Donela mi je da jedem i nasmejala se kao da se ništa ne događa, ali ja sam shvatio. Mešala je mleko sa vodom. Nismo imali novca za celu nedelju… Ne samo da smo nismo imali dovoljno novca, već smo i bankrotirali“.

Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Kraj karijere njegovog oca je nosio sa sobom i posledice…

„Prvo nije više bilo kablovske. Pa ni struje. Po dve, tri nedelje. Ni tople vode. Morali smo da pozajmljujemo hleb iz pekare. Uzimala je u ponedeljak i plaćala u petak“.

Lukaku ističe da je bio svestan teških okolnosti, ali je tačka u kojoj je sve razumeo bio dan kada nije bilo para za mleko.

„Znao sam da je gotovo, ali nisam ništa hteo da kažem. Nisam želeo da rastužim majku, ali kunem se, tog dana sam obećao sebi. Znao sam šta treba da uradim. Nisam mogao da dopustim da moja majka tako živi. Ljudi u fudbalu vole da govore o mentalnoj snazi. E, pa ja sam najsnažniji čovek koga ćete ikada sresti zato što se sećam kako sam u mraku sedeo sa majkom i bratom izgovarajući molitve, razmišljajući, verujući, znajući da će se sve dogoditi…“, istakao je Lukaku.

Reprezentativac Belgije je promenio četiri kluba u mlađim kategorijama, 2009. je debitovao za prvi tim Anderlehta, a potom je nastupao za Čelsi, VBA, Everton, Mančester junajted i Inter.

Zvezda čeka rivala

Zvezda će večeras (19.00) dobiti rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, posle meča Dinamo Tbilisi – Tirana. Kvota na domaćina je 1,75, iks je 3,40, a dvojka na Albance 4,70.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Tbilisi – Tirana.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar