Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezenatcija Srbije govorio je na konferenciji za medije o predstojećim izazovima u Ligi nacija, a tom prilikom dotakao se i statusa debitanata u timu, polemike oko Lazara Samardžića, problema sa povredama...

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 24. septembra protiv Švedske u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ meč petog kola grupne faze Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tri dana nakon toga, „orlovi“ će odmeriti snage i sa Norveškom u odlučujućem meču u B diviziji Lige nacija.

Piksi je za ova dva meča u tim uvrstio i dvojicu debitanata, Stefana Mitrovića i Srđana Babića.

„Oni sigurno nisu došli da bi se slikali, iako su lepi i zgodni momci. Došli su da upišu svoj debi za reprezentaciju. Kad će, a hoće sigurno, to ćete videti. Došli su da debituju. Igraćemo u najjačem sastavu po mojoj proceni“, rekao je selektor.

Istakao je da nema dilemu koji će tim izvesti na Marakanu u subotu.

„Nemam dilemu oko tima, ali ne mogu sada da kažem. Pre tri dana sam stvorio sliku i to je tako. Svakim danom se to potvrđuje. Nemamo Milenkovića zbog povrede, ali s obzirom da igramo sa trojicom pozadi neko mora da igra. Ko će to biti videćete sutra. Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može da iznese ovaj teret i izazov koji se zove Švedska. Ko god bude na toj poziciji nema dilemu da će odigrati na vrhunskom nivou“.

Otkrio je i da jedan reprezentativac nije mogao da nastavi rad sa timom u ovom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nemanja Gudelj nije tu i dalje, otišao je kući. Ima tu još nekoliko stvari zdravstvenih koje trener mora da prihvati. Tu se radi o trojici igrača. Da vidimo kako će spavati i kako će se probuditi, ali imamo vremena, nema panike. Svi timovi imaju probleme, to su stvari koje se dešavaju. Nećemo plakati za tim. Jedan ne može, drugi može“.

Neizbežno je bilo pitanje i o Lazaru Samardžiću, koji je još uvek neodlučan da li će nastupati za reprezentaciju Nemačke ili Srbije.

„Da sačekamo taj mart pa ćemo videti. Što se mene tiče ja sam uradio ono što sam mislio da je trebalo. To je sada nebitna tema. Kad dođe, ako dođe vreme, pričaćemo“.

Na konferenciji je govorio i kapiten Srbije Dušan Tadić.

„Imamo dve utakmice da postavimo visoke standarde. Uvek smo srećni da budemo ovde, svako je uzbuđen da bude ovde, nije bitno da li je to Mundijal, Liga nacija ili prijateljska utakmica. Čast nam je i želimo da pobedimo, to nam je najbitnijie. Piksi je napravio hemiju između nas, to je najbitnije za nas. Rezultati će doći“, kazao je Tadić.

Sve detalje sa konferencije možete pogledati i pročitati u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi i Marko Materaci sa „Boginjom“ u Beogradu 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar