Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Petrić oprezna pred derbi.

Gordan Petrić se osvrnuo na predstojeći večiti derbi u sresu od 20.000 u kojem će Partizan pokušati da pobedi i smanji zaostatak za večitim rivalom.

„To je samo jedna u nizu utakmica koje nas očekuju. Igrači su svesni šta ih očekuje, koncentrisani su da se bor maksimalno. Polako se opuštaju, a od njih očekujem samo da budu maksimalni profesionalci“.

PROČITAJTE JOŠ

Petrić se osvrnuo i na to da li bi bio zadovoljan u slučaju nerešenog rezultata.

„To je hipotetičko pitanje. Ako oni budu bolji u nekom momentu, naravno da ću biti zadovoljan. Ali ako me pitate sada, naravno da ne. To će biti specifična utakmica“, rekao je Petrić.

Osvrnuo se i na tradiciju da Partizan već šest ipo godina nije izgubio u himskoj i izrazio posebnu želju.

„To zavisi od ekipe, da li ćemo igrati napadački ili se povući. Bilo bi dobro kada bismo slavili, da vratimo stablinost u klub i svlačionicu. Želja mi je da pobedu posvetimo, ako se desi, bata Šoletu“, podsetio je Petrić a nedavno prreminulu legendu Partizana Milutina Šoškića.

Petrić ističe a još uvek ima manje dileme oko sastava.

„Što se sistema tiče sam načisto. Mi ćemo igrati takmičarski da bismo uzimali bodove i stekli sigurnost. Možda imam jednu dilemu zbog druge problematike oko bonus igrača, stranaca. Danas ćemo videti da li su svi zdravi i nakon toga ćemo odlučiti“.

Svrnuo se strateg Partizana i na igru Hamidua Traorea u Kragujevu.

„Dobili smo sigurnost sa njim, on je odigrao prvi meč, verovatno se začudio duelom u Kragujevcu i terenom tamo, ali to ne menja priču njegovog bitisanja na terenu. Odigrao je šta je trebalo, jak je na lopti i sigurno je pojačanje za Partizan jer nismo imali takve igrače na sredini terena“.

Trener Partizana smatra da teško neko nekog može da izneadi.

„Nema mnogo iznenađenja među nama, jedino može da nas iznenadi novi igrač jer ga nismo gledali do sada“.

Pohvalio je i svog pomočnika zbog igre u prekidima.

„Nije to moj potpis. Za to je zaslužan Strahinja Pandurović, koji radi prekide, ne ja. Ekipa je i prošle godine imala dobru realizaciju prekida, samo što je tada bio drugi karakter igrača u timu. Očekujem da će to biti bolje iz meča u meč.

Osvrnu o se i na fizičko stanje ekipe i želju da se odloži derbo sa Zvezdom.

„Postoji razlog zašto smo tražili odlaganje utakmice, da se više odmori ekipa. Generalno, Zvezda je odlučila kako je odlučila, ima pravo, možda ćemo i mi tako nekad postupiti. Naravno da postoji umor kod igrača koji su više igrali. Kada pogledate jake lige, vidite da jedni isti igrači igraju na dva fronta. Sutra se igra 90 minuta, pa ćemo videti. “

Novinare je zanimalo da li Natho posle samo tri dana može da odigra ceo meč.

„Naravno da može da igra. Razlog zbog izmena u poslednje vreme je odluka trenera i onoga što trener vidi, ali naravno da može da igra“, istakao je Petrić.

BONUS VIDEO Grobari skandiraju „Uprava napolje“ i vređaju Vazuru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar