Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Nije mu se svidela odluka prve zvezde.

Mančester siti nastavlja pohod ka trećoj uzastopnoj tituli u Premijer ligi nakon što su savladali ekipu Lidsa rezultatom 2:1.

Iako je Siti dominirao veći deo meča, na kraju su se nepotrebno zakomplikovale stvari, a jedan detalj je iznervirao i trenera Pepa Gvardiolu.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog je penal koji je Siti imao pri vođstvu od 2:0. Holan, prvi izvođač jedanaesteraca u Sitiju, prepustio je loptu Ilkaju Gundoganu, koji je sa bele tačke mogao da realizuje het-trik.

Gvardiola je tražio od Holana da izvede penal, ali je Norvežanin predao loptu Gundoganu. T

o je naljutilo Gvardiolu, a on se još više razbesneo nakon što je Gundogan promašio penal. U narednom napadu Lids je smanjio na 2:1.

„Da je Gundogan postigao gol, sve bi bilo u redu. Het-trik, sjajno, idemo dalje… Ali izvođač je izvođač. Kod 2:0 to je posao, pogotovo u engleskoj ligi. Nije situacija. gde možete da zaboravite ko izvodi penale, to nije dozvoljeno“, rekao je Gvardiola.

On je to potom objasnio.

„U Engleskoj nije gotova utakmica na 2:0. Ako je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda u redu… Želeo sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Holan ili Marez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakav je Erling. Hteo je da obraduje svog saigrača, pokazao je da su mu saigrači veoma važni. Poštujem taj potez , ali je ipak trebalo da izvede penal jer je za to specijalista“.

Holan je ove sezone postigao 35 golova u Premijer ligi i time oborio rekord takmičenja.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar