Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

U svom stilu.

Fudbaleri Rome izgubili su u jednom od derbija italijanskog prvenstva u borbi za plasman u Ligu šampiona pošto je od njih bolji bio Inter rezultatom 2:0.

Portugalski specijalista imao je problema sa povredama i suspenzijom Zekija Čelika, a Andrea Beloti je bio u startnoj postavi iako je imao napuklo rebro.

PROČITAJTE JOŠ

Posle utakmice Murinjo je okupio igrače oko sebe na terenu. Kasnije je otkrio šta im je rekao.

„Jednostavno sam im rekao da sam neverovatno ponosan na sve što su uradili, na trud igrača koji su bili umorni, koji su igrali sa jednom nogom ili slomljenim rebrima i lekovima protiv bolova. Publika je bila neverovatna, igrači i navijači su stvorili nešto fantastično“, rekao je Murinjo.

On je naglasio da ne voli da gubi.

„Znate kakav sam, poraz me uvek teško pogađa, ali kući idem sa velikim ponosom u srcu. Igrači sutra imaju slobodan dan, a ja ću biti u omladinskom timu. Onda počinjemo da radimo ponovo“, dodao je Murinjo.

On je, između ostalog, kritikovao sudije, kao i ljude kojima se nije dopalo njegovo ponašanje posle remija (1:1) sa Moncom.

„Posle toga su se desili incidenti tokom utakmice o kojima ne želim da pričam. Klub može ako hoće. Pogotovo zato što su me uništavali i napadali u medijima“, nastavio je Murinjo.

Nije se tu zaustavio.

„Ali to me raduje. Srećan sam što me je napao neko ko je dobio trogodišnju zabranu zbog klađenja na fudbal. Zbogom!“ rekao je Murinjo i odbio da odgovara na bilo kakva pitanja. Italijanski medij smatra da je Murinjo mislio na Renca Ulivijerija, predsednika Udruženja italijanskih trenera, koji je branio Danijelea Kifija, sudiju meča Rome i Monce.

Bio je ovo izuzetno veliki poraz Rome jer je Inter jedan od konkurenata u borbi za pozicije koje vode u Ligu šampiona. Inter je došao sa tri boda na 63 i drži treće mesto, dok je Roma pala na sedmo mesto sa 58, što ne donosi nikakvo evropsko takmičenje.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar