Pele Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

Mračna priča iz prošlosti fudbalske legende.

Edson Arantes do Nasimento Pele nalazi se u bolnici u Brazilu u kritičnom stanju i mnogi strahuju da su mu ovo poslednji dani u životu. Pele boluje od raka, a trenutno ne reaguje na terapije koje mu se daju i svi članovi njegove porodice provode vreme sa njim oko bolničke postelje.

Jedan od najvećih fudbbalera svih vremena, međutim pored nestvarne karijere, iza sebe je ostavio i jednu mračnu priču.

PROČITAJTE JOŠ

Ovih dana najviše detalja o njegovom boravku u bolnici saznajemo od Peleove ćerke Keli do Nasimento, ali su mnogi na društvenim mrežama podsetili da njegova ćerka nije sa njim već da je umrla, što podseća na priču iz njegove prošlosti

Privatni život Pelea, obeležilo je nekoliko javnih kontroverzi. Jedna od najupečatljivijih bila je pravna bitka za priznavanje očinstva Sandre Regine Arantes do Nasimento, ćerke koju nikada nije priznao

Sandra je rođena 24. avgusta 1964. u gradu Guaruja, Sao Paulo, a podnela je tužbu sudu da bude priznata kao Peleova ćerka 1991. godine, sa 27 godina.

Mlada žena je tvrdila da je svetska fudbalska zvezda imala vezu sa njenom majkom, sluškinjom Anisijom Mačado. Pravna bitka je trajala pet godina, da bi se 1996. došlo do zaključka da je Sandra zaista ćerka bivšeg igrača Santosa.

Čak i nakon odluke suda, Pele nije prihvio ćerku i nikada nije želeo da se sa njom zbliži.

To je bilo neobčino ako se uzme kao je tretirao ostalih šestoro dece – jedno od njih je bila Flavija Kristina, koja je takođe rezultat vanbračne veze.

„Za mene, biološki, ona bi čak mogla biti moja ćerka. Ali, u sentimentalnom delu, ne mogu da brinem za tu osobu, jer je ne poznajem“, rekla je tada zvezda.

Sandra je umrla 2006. godine, sa 42 godine, od raka dojke. Na dan njene sahrae, Pele je poslao dva venca cveća.

Godinama kasnije, Pele je dobio rak debelog creva koji mu je dijagonstifikovan 2021. godine.

BONUS VIDEO  Pele – gol protiv Austrije i slavlje nakon meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar