Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Nije bilo izbora.

Prva velika transfer bomba dogodila se u Premijer ligi nakon što je Liverpul gotovo pred nosom najvećem rivalu Mančester junajtedu uzeo Kodija Gakpa i doveo ga iz PSV-a nakon što je Holanđanin odigrao sjajnu sezonu i sve to krunisao odličnim igrama na Mundijalu.

PROČITAJTE JOŠ

Gakpo je privukao pažnju brojnih klubova. Kao potencijalna destinacija pominjao se Mančester junajted, ali je potom stigla informacija da je Liverpul dogovorio transfer ovog 23-godišnjaka za 35 miliona evra.

Kako prenose holandski mediji, PSV je bio prinuđen da proda Gakpoa. „De Telegraaf“ tvrdi da je ovom klub doslovno bio „nož pod grlom“ u ovom poslu i da su na kraju zbog finansija bili prinuđeni da prodaju ovog fudbalera.

To što se nisu plasirali u Ligu šampiona skupo je koštalo klub. Zbog toga su bili u gubitku na poslovnom planu i jednostavno su morali da prodaju svoju glavnu zvezdu.

Holanđanin će tako dodatno pojačati ofanzivni deo tima Liverpula, koji je ove sezone bio u čestim problemima zbog povreda Luisa Dijaza i Dioga Žote.

BONUS VIDEO Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar