Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ovakvog igrača bi svako poželeo u timu

Postoje igrači za koje se može reći da su rođeni pod srećnom zvezdom. Upravo za takvog smatra se napadač Crvene zvezde Milan Pavkov.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne tako vrhunski igrač kada je u pitanju kontrola lopte i tehnika, ne tako sjajan u kretanju, a opet strelac koji pogađa kada je najpotrebnije.

Mnogo je puta Pavkov vadio Zvezdu iz „kanala“, a ove sezone, bar za sada, ima 11 pogodaka.

Gorostasni napadač stigao je u Zvezdu u sezoni 2016/17. ali je tada upisao samo jedan nastup, pa je morao da ode na „kaljenje“ u Radnički iz Niša. Tamo je za sezonu uspeo da postigne 23 gola na 33 utakmice, čime je zaokupio pažnju svih na Marakani, nakon čega je krenula magija.

Na 142 utakmice postigao je 52 gola, a uspeo je da savlada i golmana Liverpula Alisona Bekera (dva puta) i čuvara mreže Pari Sen Žermena Đanluiđija Donarumu. U evropskim takmičenjima pred njim su kapitulirali i golmani Kluža i Helsinkija, međutim, golgeterski uspeh mnogo je veći u Superligi.

Imopozantan podatak je taj da je Zvezdin napadač od 2018. godine pa do sada pogađao mrežu svih superligaških timova koji se trenutno takmiče u najvišem rangu srpskog fudbala.

Niz golova protiv superligaša, Pavkov je započeo u sezoni 2018/19. kada je pogodio mrežu Spartaka na stadionu „Rajko Mitić“ u dva navrata. Nakon toga pa do sada je tresao mreže svih superligaških timova i stigao do brojke od 44 gola u domaćem šampionatu.

Zanimljivo je da je robusni napadač najraspoloženiji protiv Vojvodine, u kojoj je igrao u svojoj debitantnoj superligaškoj sezoni. Protiv Novosađana je postigao šest golova, uključujući i jedan u duelu odigranom 1. maja ove godine. Tada je bio precizan već u drugom minutu, a na poluvremenu je mogao mirno da ustupi mesto Ohiju Omoidžuanfu na terenu.

Nakon Vojvodine, omiljeni protivnik mu je TSC, protiv kog je četiri puta bio precizan. Na duelima protiv Mladosti i Čukaričkog je postigao po tri gola, protiv Kolubare i Proletera dva pogotka uz naravno Spartak gde je Pavkov prvi put pogodio za crveno-bele u zvaničnim mečevima.

Po jedan pogodak do sada Pavkov je dao Partizanu, niškom Radničkom, Voždovcu, Napretku, Radniku, Novom Pazaru i Radničkom iz Kragujevca.

FK Crvena zvezda, Milan Pavkov
FK Crvena zvezda, Milan Pavkov; Foto: Starsport

Pored svih nabrojanih timova, napadač kog je svojevremeno navodno tražio i Milan, postizao je golove i protiv timova koji su ispali iz Superlige u bliskoj prošlosti. Među njima su Inđija (četiri gola), Rad (3), Bačka (3), Mačva (2), Zlatibor (1) i Zemun (1).

Iako nije bio standardni napadač ni u jednoj od prethodnih sezona, Pavkov je postao pravi miljenik navijača i čovek koji ulaskom sa klupe može  potpuno da promeni tok utakmice. Stoga ga i trener Dejan Stanković koristi kao „džokera“ u momentima kada se lomi meč ili je potrebno da se juri rezultat.

Učinak Milana Pavkova u Superligi Srbije:

Vojvodina ( 6 golova)
TSC ( 4 gola)
Mladost ( 3 gola)
Čukarički ( 3 gola)
Kolubara ( 2 gola)
Proleter ( 2 gola)
Spartak ( 2 gola)
Partizan ( 1 gol)
Radnički Niš ( 1 gol)
Voždovac ( 1 gol)
Napredak ( 1 gol)
Radnik ( 1 gol)
Novi Pazar ( 1 gol)
Radnički 1923 ( 1 gol)

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare