Foto: EPA-EFE/Marko Djurica

Fudbaler Bajerna Bendžamin Pavard imao je zanimljivu izjavu u kojoj je komentarisao sebe kao defanzivca, ali i nedavni sukob sa Polom Pogbom.

Do njihovog sukoba došlo je u finalu Lige nacije protiv reprezentacije Španije, kada je Pogba burno reagovao na, po njegovom mišljenju, loše kretanje Pavara.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gledao sam tu akciju više puta i posle smo Pol i ja razgovarali o tome. Izvinio se što je onako burno reagovao. U redu, kad sada pogledam sve opet ne krećem se dovoljno dobro. Apsolutno ga ne krivim. Razgovarali smo o svemu, sve je u redu“, rekao je francuski bek.

Iako je Francuska osvojila Ligu nacija, Pavar je svestan određenih nedostatak u igri svoje reprezentacije.

„Ponekad nam fale automatizmi. Ja sam, recimo, relativno skoro prebačen na desnog beka. Ranije sam igrao štopera u Štutgartu. Ali već dve godine u Minhenu takođe igram kao spoljni, polako se navikavam. Od mene se traži da stojim visoko, da igram presing. Jasno mi je da ne mogu za tako kratko vreme da postanem najbolji na svetu. Sve je to i dalje novo za mene“.

Za sebe tvrdi da je bolji na poziciji centralnog defanzivca, koju dugo nije igrao ni u klubu ni u reprezentaciji.

„Moja pozicija je centralni defanzivac. Uvek je bilo tako, tu se najbolje osećam, uživam. Čini mi se da na štoperu najviše mojih kvaliteta dolazi do izražaja. Ali ako su me sjajni treneri stavili na beka, to je zato što imaju poverenje u moje sposobnosti. Ako mi Dešan veruje to sigurno nije zbog lepih očiju ili kose. Svestan je mojih kvaliteta. Naravno, moram da nastavim da se usavršavam, da preuzimam više rizika, više inicijative. Svestan sam toga i svakodnevno radim na tome“, zaključio je Pavar.

Usledilo je i poređenje sa nekim od najboljih bekova na svetu u ovom momentu.

„Defanzivac pod broj jedan mora da ima dobru defanzivu. Na papiru, Pavar je manje seksi od Hakimija ili Aleksandera Arnolda, ali smatram da sam odbrambeno potpuniji igrač“, prokomentarisao je bek Bajerna.

Na kraju je bio upitan i kako se snalazi u Minhenu, s obzirom da loše govori nemački jezik.

Loše govorim, ali sve razumem. Mnogo nas govori francuski u Bajernu. Čak i Serž Gnabri. Lako je sa te strane“, bio je jasan Pavar.

BONUS VIDEO: Milan Karadžić otkriva da li posle VAR-a u srpski fudbal stiže još novih tehnologija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar