Foto: News Images / ddp USA / Profimedia

Veljko Paunović, trener Redinga, odveo je 2015. godine omladince Srbije do titule prvaka sveta, a mnogi igrači iz te generacije danas nose dres seniorske selekcije. Paunović je izneo izuzetno optimističnu prognozu i pojasnio kako je posmatrao susret kod kuće.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin“, otkrio je Paunović u izjavi za „Sportski žurnal„.

Izdvojio je nekoliko imena.

„Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primere Tadić, Stefan Mitrović, Kostić…“

Nije štedeo pohvale na račun selektora Dragana Stojkovića.

„Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji“, poručio je Paunović.

Na kraju je izneo izuzetno optimističnu prognozu o kojoj će se dugo pričati.

„Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo“, zaključio je Paunović.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar