Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski trener, bori se sa karcinomom. Prvi put mu je bolest dijagnostifikovana 2011. godine, a dva puta je već uspeo da je pobedi. Ipak, opet se vratila.

PROČITAJTE JOŠ

Blažević je pojasnio koliko mu je narušeno zdravlje.

„Nalazi su opet loši. Lekari su ubili metastaze na tri mesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je doktorka prvi put kazala da nije dobro, PSA vrednost je pokazivala četiri. Sledeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na poslednjem pregledu vrednosti su stigle do 20“, rekao je Blažević za „Jutarnji list„.

Osvrnuo se i na druge čuvene trenere Hrvatske.

„Već izvesno vreme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Ota Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni mnogo mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalski i trenerski divov,i pa ne mogu ni ja ostati za seme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim da odem bez bolova. Oduvek imam strašno nizak prag tolerancije na bol.“

Objasnio je da je gleda meč Hrvatske i Rusije (1:0) kojom su „vatreni“ izborili plasman na Mundijal, te da je „drhtao kao 18-godišnjak“. Istakao je 86-godišnji Blažević da je selektoru Zlatku Daliću dao savet da stavi Joška Gvardiolu u sredinu odbrane.

Blaževića zovu „trenerom svih trenera“, a najveći uspeh u trenerskoj karijeri napravio je 1998. godine kada je Hrvatsku doveo do trećeg mesta Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbija – Portugal (2:1)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare