Vuletić: Vazura je odbio da se obori Zvezdina titula
Foto: Oleg Jerković

Odlučio je da se oglasi nakon poslednjih dešavanja u domaćem fudbalu.

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, odlučio je da se oglasio na Tviteru i pojasnio šta je neophodno „parnom valjku“.

PROČITAJTE JOŠ

„Partizanu je neophodan ‘crno-beli 5. oktobar’ i bar 10.000 ljudi rešenih da okupljeni ostanu na platou dok UO, GD i SD ne podnesu ostavke. Da britkom akcijom duha i uma izdrže dan više dok okupatoru ne učine mučnijim novi radni dan od ostavke. Ako nas sad nema, neće nas nikad biti“, napisao je Vuletić.

Nova.rs ga je kontaktirala, a on je odlučio da odgovori.

Ubrzo je na adresu portala Nova.rs stigao odgovor Vuletića koji prenosimo u nastavku teksta.

„Sezonu su počeli zajedničkim ručkovima, zaklinjanjem u svetlo VAR sutra, bodro kličući kako više nema tog profesorskog „semena zla“ (by ZT) i da novoj eri bratstva i jedinstva više niko na put neće stati.

Međutim, lažni i režirani tango u dvoje, unapred poznatog ishoda, u ovoj se sezoni šokantno i, činilo se tada, sudbonosno okliznuo tamo gde niko nije ni slutio i tamo gde jedino kontrola nije moguća: tako je jedan strastveni plamteći ljubavni trougao u beskonačnom nizu još neotkrivenih, podmetnuo požar – u svlačionici FKCZV.

Po strani ostavljajući ko je tu bio rasni pastuv, ko neutaživa kobila, a ko rogati bivo, otpočela je tada telenovela.

Dva brza remija, oba protiv kluba bivšeg potpredsednika i brata mu, FKCZV su bili udaljili na pristojni zaostanak za FKP-om. Brzom intervencijom Duha Koji Lebdi svi su postrojeni i požar ugašen. Ipak, -5 bodovno zgarište nije bilo lako sanirati.

Međutim, „broj svih suza na svetu je stalan. Za svaku koja počinje da teče, negde jedna prestane. Tako je i sa smehom.“ FKP-u se, u stvari, ove sezone dogodila obrnuta sezona 2016/2017. Gotovo konstantno lider na tabeli, titulu je izgubio još tog 27. februara, kukavički i nedostojno poražen u večitom derbiju 2:0. I zaista, preostala 3 boda prednosti raskućena su u narednih 5 kola. Partizanov „Vozdovac“ više boli jer je titula izgubljena u direktnom sudaru.

FKCZV to nije ispustila: rutinskim već uhodanim putem posutim cvećem i bez trnja, uradila je samo ono što i FKP 2017: staloženo da finišira.

Ako nekog može da okrivi za ovaj amaterski propušten penal za titulu, FKP može samo da krivi sebe. Okupatsku kvislinšku upravu jedine ambicije da se sačuvaju fotelje i još povisi dug, trenera prvog tima koji je tokom sezone više morao da radi posao uprave, toliko joj servilan da je bivseg potpredsednika, valjda kao čin odanosti, blokirao na svim mrezama, a svoj posao, treba reći, u prelomnim momentima, radio poput nesnadjenog trenera Omladinske škole, i uzurpatora na mestu SD FKP koji već odavno, sredstvima FKP, jedino brine o izgradnji svog „Vidikovca na vodi.“

Tri prelazna roka uzastopno bez ijedne prodaje, Bajbek, Fejsa, i krpljenje rupa u timu umesto platne zamene, nelikvidnost i prazna kasa u kojoj nema ni 200.000 evra (za JEDINOG kupljenog igrača) samo su deo ovosezonskog učinka.

Svesni i oni ovoga, ali smrtno strahujući za okupirane sinekure, odlučili su se za „Terzićev manevar 2017“. Sećamo se tog čuvenog saopštenja juna 2017. koje se, nakon nabrajanja svih drugih krivaca i zaverenika („Grobar Kokeza“) okončava porukom: „Lopovima neću da čestitam“. Ako bilo ko nađe bilo kakvu razliku u modus operandi FKP vikend – impotentog saopštenja (i PRVOG sportskog od 9.2.2021.), i onog dr alfa u kojima smo kvalitet i klasu pokazivali blistavim pobedama u derbiju ali sudijskim i FSS-ovski aušvic-tretmanom klizajući širom Srbije, ove sezone je obrnuto.

Kao da čujem podno tenka udarenu nam kontru nakon derbija 27.02. a i tada i dalje zaostajući 3 boda:, „Sad neka budu šampioni ako ih nije sramota!“.

Biti partizanovac, međutim, znači biti gospodin, učtiv u pobedi i dostojanstven u porazu, a ne zaverenički duh ZT, unositi u HRAM. Drag mi je Platon, ali mi je draža istina.

PROČITAJTE JOŠ

Ova uprava nije dostojna ni hodnika na ulazu FKP. Klub svetskog renomea degradiran je do nivoa FK Baranda.

Rečima L. Markovića: „To je pakao, brate.“

Sudbina FKP zavisi od ovog parafraziranog kultnog slogana „Peščanika“ iz devedestih:

„Ako nam je dobro, onda ništa.“

Ako ova uprava preživi, FKP neće.

I, šta ćemo sad?“, završio je Vuletić.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare