Denis Stojković
Foto: Srdjan Stevanovic/ Starsport

Fudbaler Partizana Denis Stojković rekao je da je jedva čekao punoletstvo i potpisivanje profesionalnog ugovora sa crno-belima i dodao da mu je želja da opravda poverenje ekipe i trenera.

Stojković, koji je koji je prošao mlađe kategorije Juventusa i Torina i bio u londonskom Čelsiju, austrijskom LASK-u i ljubljanskoj Olimpiji, početkom avgusta je napunio 18 godina i potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ

„S jedne strane i brzo je prošlo ovih šest meseci otkako sam došao u Partizan. Pomogao mi je taj period, jer nisam odmah ušao u vatru i morao da se prilagođavam igrajući utakmice, već sam radio sa čitavim timom i učio od njih na terenu“, rekao je Stojković za klupski sajt i dodao:

„S druge strane, bilo je teško gledati ekipu kako igra, dok vi sedite na klupi i jedva sam čekao 4. avgust kada je sve trebalo da se ozvaniči. Za mene je to bio neverovatan period u kojem sam mnogo naučio od klupskih veterana“.

Stojković je istakao da je, pre svega, napadač, da se sjajno snalazi na svim pozicijama u napadu, ali je i dodao da je spreman da da sve od sebe na bilo kojoj drugoj poziciji ako trener tako odluči.

Ovaj mladi fudbaler je na utakmici četvrtog kola Superlige Srbije protiv Radnika asistirao Takumi Asanu kod gola.

„On je super momak. Ne znam da li ste primetili da se on svaki put zahvali kada i ulazi i izlazi iz igre, određenim gestom tela. Ja bih zahvalio i Đoletu Ivanoviću koji mi je na moje istrčavanje dodao loptu, a potom je Asano posle mog centaršuta dao gol. Sada kada se setim, ne znam ni kako smo odigrali utakmicu po onakvoj kiši“, rekao je Stojković.

Momak koji poseduje italijanski i srpski pasoš je po dolasku u Partizan slabije govorio srpski.

„Sada je bolje. Napredovao sam dosta u odnosu na period kada sam došao. Mislim da nikada nisam bio loš, ali sam se plašio da ne kažem nešto pogrešno. Straha više nema“, rekao je Stojković.

Upitan na kraju koje su mu želje, Stojković je odgovorio: „Da naučim nešto novo i da opravdam poverenje ekipe i trenera“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram