Podeli
Asano partizan
Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana u okviru 4. kola Superlige Srbije savladali su Radnik (2:0) pogocima Takume Asana i Umara Sadika, a vesnik trećeg ovosezonskog slavlja posle prespavane noći sumirao je utiske iz Surdulice.

“Bilo je zaista veoma teško, odjednom se sva kiša srušila iznad Surdulice i bilo je nemoguće igrati. Bili smo loši u prvom poluvremenu u odnosu na drugo kada smo uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru”, počeo je razgovor za klupski sajt Asano.

PROČITAJTE JOŠ

Kažu mediji – ‘klupa’ je donela pobedu Partizanu?

“Svi smo starteri i klupa, jedan tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman fizički i psihički, kako otvorimo utakmicu, kako se postavi protivnik… Nije fudbal video igrica. Ni u njoj nije lako da pobedite, a ne kada imate ljude pred sobom i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice. Veoma mi je drago što je Denis ušao u igru i što je lopta išla preko njega do mene. On je dobar igrač i mislim da ako nastavi da radi dobro na treninzima kao do sada da će nam dosta pomoći. Što se tiče samog gola, procenio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se i pokazalo za dobar potez. Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan”.

Kako ste se vi nosili sa svim dešavanjima u Partizanu poslednjih desetak dana?

“Za mene kao nekoga ko dolazi iz sasvim drugačije kulture su dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu i dalje na nivou šoka. Pokušavam zaista da razumem, ali opet ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kada odmah ne damo gol? Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim, momci imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas jednostavno tako, da mora stalno da je napeto, tenzija… Našalimo se nekada da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, poput borilačkih veština. Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća, to je zakon prirode”.

PROČITAJTE JOŠ

Već ste gugo u Srbiji. Kako protiče adaptacija?

“Dopada mi se Beograd i već sam se navikao. Slabo sam imao vremena da ga upoznam, jer sam svaki dan morao da se spremam za ovu sezonu. Mislim da Partizan ima potencijal da se bori za titulu i da je vazno da smo sve što je iza nas ostavili i da idemo dalje. Spremamo se sada i za nove utakmice, nije nam dozvoljeno da izgubimo i to je neprekidna borba”.

Da li ste u prethodnom periodu imali priliku da vidite porodicu?

“Nisam i zaista mi nedostaju. Nadam se da ću moći da odem kada bude reprezentativno okupljanje ili neka sledeća pauza. Ovde vredno radim, treniram, imam vreme i za oporavak, jednostavno sportski život”, rekao je Takuma Asano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar