Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana i Vojvodine odigrali su nerešeno u meču sedmog kola Superlige Srbije na stadionu u Humskoj - 0:0.

Vojvodina je imala svojih šansi u prvom, Partizan ih je imao u drugom poluvremenu i u oba igrači nisu pogađali, ali su i golmani reagovali sjajno.

PROČITAJTE JOŠ:

I Dragan Rosić i Aleksandar Jovanović, sada u ulozi kapitena crno-belih, bili su raspoloženi, pa su u nekim momentima delovali kao zidovi između stativa.

To posebno važi za Jovanovića, koji je u prvom delu imao znatno više posla nego u drugom, ali je u poslednjim minutima nadoknade imao jednu od intervencija kada je sprečio poraz svog tima posle naleta Bamidelea i Marka Veličkovića.

Partizan jeste malo konsolidovao napad u drugom poluvremenu, ali nije mogao do gola iako su izmene u liku Ksandera Severine i Bibarsa Natha donele drastičan boljitak u igri vicešampiona Srbije.

Foto: Starsport

Prvo poluvreme Partizana protiv Vojvodine bilo je za zaborav. Ako se kaže da je Voša u tom delu igre imala 11 udaraca ka golu, naspram jednog Partizanovog šuta, to je dovoljno slikovito.

Nije tu sve pucalo od tempa i brzine, niti od lucidnosti, ali je Vojvodina bila znatno opasnija.

Andrija Radulović i Vukan Savićević su imali neke veoma dobre situacije da ugroze gol Partizana, u kom je dnevnicu jedini zaradio golman Aleksandar Jovanović.

Foto: Starsport

Novi kapiten ekipe je samo nastavio gde je stao u proteklom periodu i da nije bilo njega raspoloženog na golu, pitanje je koliko bi golova Partizan primio do pauze.

Šansi je bilo napretek, jer je čak osam udaraca išlo u okvir gola među čijim stativama je stajao Jovanović.

Početak utakmice obeležen je žutim kartonima, pošto je sudija Milanović podelio javne opomene Kovaču i Koraću već u prva tri minuta.

Foto: Starsport

Nije se dugo čekalo da Radulović u kontri Voše istrči sam ispred Jovanovića i u devetom minutu pogodi direktno u čuvara mreže crno-belih.

Odbranio je i udarac u nastavku akcije posle odbitka, da bi pet minuta kasnije Marko Veličković gađao, a Aleksandar opet bio siguran.

U međuvremenu je i Vukan Savićević sa desne strane iskosa gađao preko gola, a mogao je znatno bolje.

Radulović i Seri su do kraja poluvremena pretili, nisu pogađali, pa je Partizan sa Brankom Vukašinovićem na klupi, u odsustvu suspendovanog Aleksandra Stanojevića, morao da nađe rešenje za drugo poluvreme.

Foto: Starsport

Drugi deo igre je počeo trostrukom izmenom i na terenu su se u Partizanu našli Bibars Natho i Ksander Severina, ali i Nemanja Trifunović.

Prva dvojica su odmah unela živost u igru svog tima, pa je Severina u 53. minutu promašio kolosalnu šansu posle pasa Natha.

Dragan Rosić se tada dobro postavio, dovoljno da omete igrača Partizana da pogodi metu. Seri i Savićević su u razmaku od tri minuta do 65. imali dva pokušaja, a Filipović je dobio dva udarca u glavu sedam minuta kasnije kada je dobro reagovao pred golom Partizana.

Foto: Starsport

Nemanja Nikolić je mogao u prve dve akcije, nakon što se našao na terenu umesto Đorđa Jovanovića, da se upiše u strelce.

Falilo mu je malo sreće u prvoj, u drugoj na pragu 76. minuta je kod svoje prve stative odlično reagovao Butean i lopta je otišla van igre umesto u mrežu.

Do kraja je ritam malo opao, Vojvodina je stvorila poneku polušansu, Partizan takođe, ali nije bilo intenziteta sve dok arbitri nisu pokazali da će se igrati još četiri minuta.

Severina je u nadoknadi mogao da postigne pogodak, ali je tada Rosić odbranio, da bi na drugoj strani to uradio i Jovanović, pa je bod na kraju ispao kao najrealnija opcija.

Partizan sada ima 11 bodova na tabeli na petom mestu, a navijači u Humskoj nisu bili zadovoljni ovakvim epilogom, pa su na kraju zviždali i vikali: „Uprava napolje“, dok je Vojvodina sa pet bodova na 14. mestu tabele Superlige.

Standings provided by Sofascore

Partizan – Vojvodina 0:0 (0:0)

Stadion: Partizana u Humskoj, Beograd; Sudija: Miloš Milanović

Partizan: A. Jovanović – Jurčević, Filipović, Mujakić, Đurđević, Kovač, Arijaga, Kalulu, Zahid, Zubairu, Đ. Jovanović; Trener: Branko Vukašinović.

Vojvodina: Rosić – Butean, Korać, Crnomarković, Baros, Poletanović, Petrović, Savićević, Zadi Seri, Savićević, Radulović, Veličković; Trener: Nemanja Krtolica.

Drugo poluvreme u toku Partizan - Vojvodina 0:0 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar