FK Partizan, FK Trajal
FK Partizan, FK Trajal; foto: Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana savladali su Trajal sa 3:0 (1:0) i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije, a utisak je da su izabranici Aleksandra Stanojevića u svakom trenutku igrali taman koliko im je dovoljno za siguran trijumf.

PROČITAJTE JOŠ

Kvinsi Menig je sjajno golgeterski odmenio Rikarda Gomeša, koji je bio neobično nervozan na ovom susretu.

Menig je postigao prvi pogodak na asistenciju Jojića, a drugi na dodavanje Pantića. U obe akcije koje su izgledale kao nacrtane na tabli Stanojevića presudno bilo dodavanje Lazara Markovića. Kapiten crno-belih je oba puta lob dodavanjem izbacio odbranu rivala iz igre, a onda je Menig uspeo da postigne pogotke.

Treći pogodak bio je gol Marka Živkovića, bio je ovo njegov prvenac u crno-belom dresu. Prošao je po desnoj strani, sjajno ga je video Saša Zdjelar, dodao mu loptu, a Živković je pogodio dalji ugao golmana Todorovića.

U 72. minutu je sudija Miletić na kratko prekinuo susret jer je Rikardo ušao u klinč sa defanzivcima Trajala. Ubrzo je Miletić podelio kartone, a Stanojević je odlučio da ne rizikuje, te je Gomeša izveo iz igre.

Partizan je tako postao drugi klub u osmini finala Kupa ove sezone, nakon što je ranije Radnik savladao Radnički sa 2:0.

Partizan – Trajal 3:0 (Menig 25, 49, Živković 67)

Stadion: Stadion Partizana. Sudija: Miroslav Miletić.

Partizan: Stevanović, Živković, Ostojić, Miletić, Obradović, Zdjelar (od 75. Smiljanić), Jojić, Marković (od 61. Pavlović), Pantić, Menig (od 61. Lutovac) – Rikardo (od 75. Miljković).

Trajal: Todorović, Gašić, Matejević, Terzić, Savić (od 58. Arsić), Aleksić, Nikolić (od 46. Jović), Petrović (od 80. Sokolović), Pavlović (od 70. Milošević), Milisavljević (od 80. Jovičić), Golubović

Parovi šesnaestine finala Kupa Srbije

SREDA

Radnik – Radnički 1923 2:0 (1:0)

(Medić 22, Spasić 90+1)

Partizan – Trajal 3:0 (1:0)

(Menig 25, 49, Živković 67)

ČETVRTAK

Metalac – Žarkovo 17.00

SREDA (27.10)

Inđija – Crvena zvezda

Loznica – Čukarički

Železničar Pančevo – Napredak

Vojvodina – Jagodina

Radnički Niš – Dinamo Vranje

Bačka – Proleter

Mladost – Kolubara

Novi Pazar – Budućnost Dobanovci

Sloga Požega – Rad

Javor – Mačva

Zlatibor – TSC

Radnik – Radnički 1923

Spartak – Dubočica

Radnički Novi Beograd – Voždovac

Drugo poluvreme : Partizan – Trajal 3:0 (Menig 25, 49, Živković 67)

90′ Prvi korner za Trajal

Kraj meča.

88′ Pokušaj Trajala

Šutirao je Golubović sa 20 metara iskosa, ali to nije bio pretežak posao za Stevanovića.

82′ Sve su oštriji fudbaleri Trajala

Kruševljani ređaju oštre startove nad fudbalerima Partizana, pa je nekoliko igrača „parnog valjka“ završilo na zemlji.

75′ Izmenjen Rikardo

Nije želeo da rizikuje Aleksandar Stanojević da jedini napadač u timu Rikardo Gomeš, potencijalno dobije i drugi žuti karton. Bio je nervozan Rikardo, sukobio se i sa defanzivcima rivala, a samo tri minuta nakon toga ga je na terenu zamenio Miljković.

72′ Prekinuta igra

Rikardo je ušao u oštru verbalnu raspravu i klinč sa štoperima Trajal. Sudija Miletić je prekinuo igru, podelio kartone, a onda dozvolio da se nastavi susret.

69′ Sve više grešaka Trajala

Kruševljani imaju dosta problema u organizaciji napada, a svaku grešku Partizan koristi da dođe do brzog kontranapada.

67′ Gol Živkovića za 3:0

Bio je ovo prvi gol Marka Živkovića u dresu Partizana. Prošao je po desnoj strani, Zdjelar ga je sjajno uposlio, a bek „parnog valjka“ je pogodio dalji ugao golmana Todorovića.

60′ Prva ozbiljnija pretnja Trajala

Uspeli su Kruševljani da izvedu brzi kontranapad, ali je udarac jednog igrača Trajala uspeo da ukroti Stevanović. Bila je ovo najbolja prilika za goste na susretu.

54′ Navijači tražili penal

Pao je Marković u petercu rivala nakon duela sa Aleksićem, ali je sudija Miletić samo odmahnuo rukom. Pokušali su navijači da izvrše pritisak na sudiju, ali bez uspeha.

49′ Drugi gol Partizana

Crno-beli su u drugom delu nastavili gde su stali u prvom poluvremenu. Još jednom je Marković jednim lob dodavanjem progirao saigrača, ovog puta Pantića, koji je ubacio oštru loptu u sredinu, a Menig je samo namestio stopalo i postigao gol za 2:0.

Prvo poluvreme: Partizan – Trajal 1:0 (Menig 25)

42′ Pokušao je sve sam da uradio Jojić

Uspeo je da preseče jedno dodavanje rivala, da pretrči protivničkog rivala, a onda je odapeo sa vrha kaznenog prostora. Njegov šut je prošao malo pored desne stative Todorovića.

40′ Novi napad Partizana

Crno-beli nisu prestajali da traže pukotinu u odbrani Trajala. Uspeo je Rikardo da pobegne čuvarima, ali je bio gotovo u „mrtvom uglu“, pa nije uspeo da još jednom matira golmana Todorovića. Nije bilo dovoljno kontakta da bi se sudio jedanaesterac.

FK Partizan, FK Trajal
FK Partizan, FK Trajal; Foto: Starsport.rs ©

36′ Novi faul Gomeša u napadu

Centrirao je Obradović sa leve strane, ali lopta nije stigla do Rikarda. Napadač „parnog valjka“ je napravio faul u kaznenom prostoru u želji da dođe do što bolje pozicije.

29′ Poništen gol Rikarda

Partizan ni u jednom trenutku nije prestao sa napadima. Uspeo je samo četiri minuta nakon prvog da postigne i drugi pogodak, ali je Rikardo napravio faul u napadu. Sudija Miletić je poništio pogodak jer se Gomeš oslonio na Matejevića.

25′ Kakav gol Partizana

Bila je to sjajna akcija najpre je Lazar Marković uspeo da prebaci čitavu odbranu, a onda je Jojić iz prve ubacio na peterac. Tu se nalazio Menig koji je u punom trku zakucao loptu iza leđa Todorovića.

FK Partizan, FK Trajal
FK Partizan, FK Trajal; foto: Starsport.rs ©

22′ Prečka Pantića

Gotovo svi igrači Partizana se nalaze na polovini rivala. Nakon što je lopta stigla do Pantića, on je raspalio levom nogom, golman Todorović je zakačio loptu, a ona je nakon toga zakačila i prečku, te završila u korneru. Nakon kornera Partizan nije imao pravu šansu.

16′ Prva prilika Trajala

Uspeo je Predrag Pavlović da probije po desnoj strani, centrirao, Ostojić je samo zakačio loptu, a na kraju je opasnost otklonio golman Nemanja Stevanović. Nakon kornera Trajal nije imao izglednu priliku.

FK Partizan, FK Trajal
FK Partizan, FK Trajal; foto: Starsport.rs ©

15′ Malo navijača na tribinama

Meč se igra u periodu kada su mnogi na poslu, pa otuda i ne čudi što se tek nekoliko stotina ljudi nalazi na tribinama na meču šesnaestine finala Kupa Srbije.

10′ Partizan ređa napade

Da je centaršut Obradovića bio nešto bolji Rikardo je mogao da postigne pogodak. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen.

6′ Izblokiran pokušaj Markovića

Pokušao je kapiten crno-belih da pobegne rivalima, ali je njegov udarac izblokiran.

4′ Ofanziva „parnog valjka“

Crno-beli su od prvog minuta krenuli ofanzivno. Izborili su prvi korner nakon 40 sekundi, a do 4. minuta su već četiri puta imali priliku nakon udarca iz ugla. Ipak, nijednom nije morao da reaguje golman Trajala.

1′ Počeo je meč!

Crno-beli nastavili su pohod ka trofeju u Kupu Srbije protiv Kruševljana.

BONUS VIDEO Bajro Župić: Istina o „mercedesu“, tramvaju i dolasku u Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar