Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Već je dobro poznato, pogotovo u Srbiji, da pravila nisu ista za sve. Ipak, gotovo je neverovatno da klubovi koji se takmiče u Superligi i Prvoj ligi Srbije imaju dodatne povlastice u odnosu na ostale rivale.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, po aktuelnim propisima u Kupu koje je potvrdio Fudbalski savez Srbije, klubovi koji se takmiče u trećoj po jačini ligi i ostalim slabijim nemaju pravo da imaju nijednog stranca u sastavu. Deluje da je vreme uveliko pregazilo ovaj propis, iako je cilj i te kako jasan – insistiranje na čuvanju domaćih fudbalera.

Tako bi Partizan i Crvena zvezda mogli da imaju po četiri stranca na terenu, dok klubovi iz treće lige čak i ako u svojim sastavima imaju strance, ne mogu da računaju na njih u Kupu.

Dakle, ne samo da „večiti“ imaju znatno skuplji igrački kadar, već će igrati protiv protivnika koji slikovito prikazano ima vezane ruke na leđima.

O ovome nije pre susreta govorio Aleksandar Stanojević, trener Partizana, kome možda ova nelogičnost nije ni poznata.

„To je Kup utakmica, eliminaciona utakmica i svima je jasno da nema popravnog. Izlazimo u najjačem sastavu u ovom trenutku. Igramo protiv ekipe koja je treći rang takmičenja, koja je prva u tom rangu i glavni pretendent da se vrati u drugi rang. Imaju iskusnih igrača koji su igrali u Superligu i u inostranstvu tako da smo maksimalno koncentrisani i motivisani“, rekao je Stanojević.

Zaista deluje neverovatno da pravila nisu ista za sve u istom rangu takmičehnja. I dok bi u drugim prvenstvima ovo dovelo do skandala u Srbiji je umalo prošlo potpuno „ispod radara“. O tome ne znaju ni oni koji će igrati te susrete.

Parovi šesnaestine finala Kupa Srbije

SREDA

Radnik – Radnički 1923 14.00

Partizan – Trajal 16.30

ČETVRTAK

Metalac – Žarkovo 17.00

SREDA (27.10)

Inđija – Crvena zvezda

Loznica – Čukarički

Železničar Pančevo – Napredak

Vojvodina – Jagodina

Radnički Niš – Dinamo Vranje

Bačka – Proleter

Mladost – Kolubara

Novi Pazar – Budućnost Dobanovci

Sloga Požega – Rad

Javor – Mačva

Zlatibor – TSC

Radnik – Radnički 1923

Spartak – Dubočica

Radnički Novi Beograd – Voždovac

BONUS VIDEO Drugi gol Vlahovića protiv Azera, na pravom mestu za 2:1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare